· · Komentari: 0
KORISNO

Spanać spremite NEŽNO, a piletinu sa marinadom PRSTE DA POLIŽEŠ

Ukoliko volite piletinu sa roštilja, naučite kako da je pravilno pripremite.

1599467482_Depositphotos_234709480_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Meso će imati bolji ukus ako ga ostavite da prenoći u marinadi od ulja i začina, ili bar da odstoji nekoliko sati pre pečenja.

Pročitajte još: STRUČNJACI PREKLINJU – NE RADITE OVO S PILETINOM! Užasna greška zbog koje reskirate zdravlje

U marinadi treba da se nađu med, limun, beli luk, senf, biber, crvena paprika, timijan, ruzmarin i majčina dušica, jer se sa ovom mešavinom piletina izvrsno slaže.

Karabatak odkoštite, prsa nežno izlupajte

Ovo je posebno važno za pileća prsa, koja su nemasna i nemaju neki naročiti ukus. Osim toga, pileća prsa možete da izravnate i tučkom da bi se lepše pekla. Karabatak obavezno odvojite, a da biste izbegli da komadi piletine budu nejednako ispečeni, isecite ih na komade približno iste veličine.

Ne uništavajte hranljive materije kuvanjem Foto: Piksabej

Spanać na pari

Često se ističe da je gvožđe najvažniji sastojak spanaća, ali ne bi trebalo da se zanemari da sadrži i folnu kiselinu, magnezijum, kalijum, kalcijum i celulozu. Savet je da se ovaj zeleniš pet minuta termički obrađuje na pari, jer tako najmanje gubi hranljive elemente.

Pročitajte još: Koliko je to kada kažu KAŠIKA šećera i zašto NIKAKO NE KORISTITI OMEKŠIVAČ LETI?

S obzirom na to da spanać sadrži oksalnu i mokraćnu kiselinu trebalo bi da ga izbegavaju oni koji pate od artritisa, reume, kamena u žuči i bubrezima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.