Oglas
· · Komentari: 0
KAKO SPREMITI ŠPARGLU

ŠPARGLA - Dva recepta za laganu večeru! (RECEPT/FOTO)

Recepti koji će vam dati ideju kako da spremite jelo od špargle za koju važi da je prava vitaminska bomba.

1622034372_Depositphotos_83512420_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Špargla sa sosom od paradajza

Sastojci: 

  • 4 grančice svežeg ruzmarina
  • 4 šnite kvalitetne dimljene slanine
  • 4 velika paradajza
  • 500 g špargli
  • maslinovo ulje
  • listići ruzmarina
Najveći potrošači špargle na svetu su Nemci i procenjeno je da godišnje svaki Nemac pojede po 2 ili više kilograma špargle.

Postupak: 

U veliku šerpu sipati vode 2-3 cm i pustiti da provri. U međuvremenu, otkinuti listiće sa ruzmarina, iseći slaninu na štapiće i prepoloviti 4 velika, zrela paradajza. Narendati polovine paradajza sa isečene strane, jer nam kora neće trebati.

Staviti 500g opranih špargli (otkinuti drvenaste delove) u cediljku i staviti iznad šerpe s ključalom vodom. Poklopiti poklopcem i kuvati oko 5 minuta ili dok ne omekša.

Pročitajte još: Kada se dva recepta za PROJICE spoje u jedan, dobijamo FANTAZIJU ukusa! (RECEPT/VIDEO)

U međuvremenu, staviti veliki tiganj na jaku vatru. Sipati malo maslinovog ulja i dodati iseckanu slaninu.

Kad slanina postane hrskava, dodati listiće ruzmarina i kuvati otprilike 30 sekundi, zatim oba staviti na tanjir. U isti tiganj staviti komadić maslaca, zatim dodati paradajz, pustiti da provri i dobro začiniti.

Šparglu servirati prelivenu sosom od paradajza, sa slaninom sa strane. Pospite sve ruzmarinom.

Krem supa od špargli

Sastojci: 

  • 2 veze sveže špargle
  • 1 crni luk
  • 2 kašike maslaca
  • 1 litar kokošije supe
  • 2 kašike brašna 
  • 1 dl kisele pavlake
  • smeđi šećera
  • peršun
  • so, biber

Postupak: 

Špargle se najpre očiste i prokuvaju oko 5 minuta u slanoj vodi kako bi omekšale. U jednoj šerpi podgrejte maslac i u njoj ispržite sitno iseckan crni luk. Potom dodajte brašno nek se malo zaprži i onda dolijte litar kokošije supe.

Pročitajte još: ČIZKEJK na američki način: Kolač gotov za 30 minuta! (RECEPT/FOTO)

Šparglu isecite na komade i ubacite u šerpu,  a sve začinite sa smeđim šećerom i biberom po sopstvenoj želji. Kuvajte na umerenoj vatri sve dok ne počne da ključa. Tada smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još 5 minuta.

Posle toga je potrebno iscediti supu, u zaseban lonac, a povrće ispasirajte ili izmiksate u blenderu. Zatim ga tako iseckanog ponovo vratite u lonac sa supom, pri tom dodajući kiselu pavlaku (možete dodati i malo mleka) i soli. Prokuvajte oko 5 minuta i pred sam kraj ubacite malo peršuna.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU    

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas