· · Komentari: 0
RECEPT

SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)

Porodični vikend ručak spreman za 10 minuta u kom će svi uživati.

1613823707_makarone.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Za ovaj fantastičan recept potrebno vam je:

  • taljetele ili neke makarone 
  • mleveno meso
  • crni luk
  • ulje
  • komadić putera
  • so
  • biber
  • prstohvat aleve paprike
  • tucana paprika

Pročitajte još: Kuvarica Didi je sa samo 7 godina umesila prvi hleb, a sad nam prenosi tajne kuvanja

Nisam ljubitelj kupovne testenine pa uvek napravim sopstvenu, a vi koristite koju volite.

Pola glavice crnog luka isecite na sitne kockice, malo posolite i propržite na ulju. Zatim dodajte 200 gr mlevenog mesa, pobiberite, stavite prstohvat aleve paprike i lepo propržite.

Dok pržite meso, makarone/taljatele skuvajte u slanoj vodi. Skuvane makarone prebacite u tiganj u kom ste propržili meso, dodajte par kašika vode u kom su se kuvale makarone/taljatele, komadić putera, još malo pobiberite i ako je potrebno posolite po ukusu.

Pročitajte još: Obradujte ukućane: Danas pravimo ČOKO MAK ŠTURDLICE (FOTO/VIDEO)

Taljatele sam napravila od jednog jajeta, mislim da je bilo oko 180 gr. 

Iako je ručak od samo nekoliko sastojaka, zaista je baš ukusan, a gotov je očas posla. Sigurna sam da ćete probati, a verujem i da će vam se dopasti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.