Oglas
· · Komentari: 0
TEST

SPOJTE DVA KAŽIPRSTA i dobro pogledajte! Ovaj test vam može SPASITI ŽIVOT (FOTO)

Određena stanja u organizmu uzorkuju nakupljanje vode, pa se vrhovi prstiju povećavaju.

1603900823_123084824_819776188760283_7514377935281167637_n.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Za test "kuckanja prstima" (Schamroth window test) potrebno je da spojite kažiprste tako se dodiruju noktima.

Ukoliko oko korena oba nokta postoji prazan prostor koji je sličan obliku dijamanta, onda je sve u redu. Međutim, ako tog prostora nema, moguće je da imate neku bolest kao što je rak pluća.

Naime, određena stanja u organizmu uzorkuju nakupljanje vode, pa se vrhovi prstiju povećavaju i prilikom njihovog dodirivanja nema praznine.

Pročitajte još: Bez GLAVOBOLJE za samo 60 sekundi (VIDEO)

Prema istraživanju sprovodenom u Velikoj Britaniji, ovo je relativno čest simptom određenih vrsta karcinoma pluća, a može biti i znak srčane slabosti i drugih bolesti.

Medicinska sestra Ema Norton iz Velike Britanije navodi da se ovo stanje naziva "nail clubbing" ili clubbing noktiju.

Pročitajte još: ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma

Clubbing je skraćenica za: C - ciroza, Kronova bolest, L - apsces pluća (Lung abscess) U - ulcerozni kolitis, B - brahijalna arterio-venska fistula, B - bronhiektazija, I - infektivni endokarditis, N - neoplazija, G - Gravesova bolest.

Ona je navela da ovaj test koriste i medicinski stručnjaci kao pomoćno sredstvo za utvrđivanje stanja pacijenta, koje se dalje ispituje detaljnim analizama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas