· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Sprečite opadanje kose PRAVILNOM ISHRANOM (SPISAK)

Gubitak kose nije samo problem kod muškaraca, već i kod žena, pa su nam ovi saveti podjednako potrebni

opadanje-kose.jpg
Foto: Pixabay

Opadanje kose je dosta češći problem kod muške populacije, žene takođe pate od problema sa kosom, pa im se kosa vremenom proredi ili čak dođe do ćelavosti.

Ishrana bogata zdravim sastojcima je ključ rešenja ovog problema

Pročitajte još: Pogledajte koji čajevi vam mogu pomoći u lečenju raka i dijabetesa: Poštujte PRAVILO dok ga pijete, inače možete imati problem

Foto: Pixabay

Pravilna ishrana bogata vitaminima B, C i E se smatra se veoma bitnim za zdravu kosu. Dok minerali kao što su cink, gvožđe i magnezijum, kao i Omega 3 masne kiseline pomažu održavanju zdrave kose. 

Pročitajte još: Ovo je BOJA godine: Odgovara i plavušama i crnkama, a slaže se uz sve!

Seme bundeve nalazi se u vrhu liste hrane bogate cinkom. Brojna istraživanja su pokazala kako je nedostatak tog minerala povezan s hipotireozom, usporenim radom štitaste žlezde i gubitkom kose. Stoga grickajte bundevine semenke ako želite jaku kosu koja ne opada. 

Pročitajte još: ŽENE su najlepše sa 23 i najplaćenije sa 39 godina, a MUŠKARCI u svemu kasne

Foto: Pixabay

Riba bogata zdravima mastima Omega 3 masnim kiselinama, kao što su losos i tuna, između ostalog ublažavaju upale u organizmu. Pritom povoljno utiču na zdravu kožu glave i normalan rast vlasišta. 

Zeleni čaj je moćni napitak pomaže bržem i efikasnijem izbacivanju toksina iz organizma. On sadrži antioksidanse koji povoljno utiču na kosu. Svakodnevno pijte barem po šolju toplog zelenog čaja.

Pročitajte još: GROZNE SU, ali svi će nositi ove SANDALE jer su udobne (Foto)

Semenke lana, čije i konoplje se ubrajaju u superhranu bogatu zdravim mastima koje su važne za negu vlasi. 

Namirnice bogate vitaminima A i C pomažu boljoj apsorpciji gvožđa, Takođe, utiču na bolje lučenje sebuma – supstance koju proizvode žlezde u koži glave. Sebum podmazuje kosu i štiti kožu.

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.