· · Komentari: 0
MESO

Spremite ukusne LOPTICE za ručak koje će DECA obožavati

Ukoliko su ćufte suve i zagorele nikom se neće dopasti. Pratite ovaj recept i bićete prezadovoljni.

Cuftice3.jpg
Foto: A. M.

Mališani u Italiji obožavaju da jedu taljatelje sa mini-ćufticama, a dopašće se i našoj deci ukoliko se naprave, zaista, malim. 

Pročitaje još: Volite pečurke i belo meso, a nemate mnogo vremena: Preukusan obrok za 400 dinara i 20 minuta (Foto)

Meso može da bude svinjsko ili juneće, a mešavina obe vrste mesa je najukusnija.

Sastojci:

Peku se na laganoj vatri
Peku se na laganoj vatri
  • 300 grama mlevenog mesa
  • manja glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • jaje
  • stara kifla i sredina dva parčeta hleba
  • malo mleka
  • beli biber

Priprema:

U posudu se stavi meso, celo jaje, sitno iseckan crni luk, kao i beli luk. Dodaju se biber i suvi začin. Hleb se prethodno potopi u malo mleka, pa se ocedi i stavi u posudu sa meosm. Sve se dobro izmeša rukom, a kada se kompletno masa sjedini - ostavi se da odstoji najmanje pola sata.

Ćufte sa paradajz sosom
Ćufte sa paradajz sosom
Treba napraviti što manje loptice, od oko tri santimetara, da bi se deci dopale.

Dlanovima se formiraju loptice, a ukoliko se pripremaju za decu ćufte treba da budu što manje. Tiganj sa uljem se ugreje, a kada se stave ćufte smanji se jačina.Ćufte se brzo peku i terba voditi računa da ne zagori jedna strana.

Sos od paradajza

U šerpu se stavi malo ulja, zagreje i izruči konzerva paradajz pelata. Odmah se začini suvim začinom, belim biberom, kašikicom origana i šećera. Na tihoj vatri se krčka oko 20 minuta, uz povremeno mešanje, a kada se sos zgusne - gotov je.

Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Ćufte mogu da se jedu sa povrćem ili pireom, ali ove ćuftice, veličine dva santimetara, idealne su za taljatelama sa paradajz sosom, jer će ih deca obožavati kao mališani u Italiji.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.