Oglas
· · Komentari: 0
INTERVJU

Srpska blogerka sa Malte: Nena Kay za Magazin Novosti otkriva neprikosnovene modne savete za sve dame (FOTO)

Nena je devojka sa Kosova koja ima uspešnu i bogatu karijeru modnog blogera na Malti. Za Magazin novosti okriva koje su nepogrešive kombinacije za svaku ženu, daje odlične modne savete za Dan zaljubljenih, ali ima i važne preporuke uz pomoć kojih nećemo praviti greške!

1613079740_pjimage--25-.jpg
Foto: Suzana Simijonović
Oglas
  • Koja je to kombinacija koja stoji svakoj ženi, u kojoj nema greške?

Nijedna žena ne može pogrešiti u minimalističkim odevnim kombinacijama koje se uvek mogu oplemeniti dobrim komadom nakita ili aksesoarima za bilo koju priliku. Moda je tu da nas zabavi. "Igrajte se", ali ne idite predaleko.

Pročitajte još: KOREJSKA kozmetika nastavlja da diktira trendove: Ove savete morate slediti u 2021. godini

Uživajte u modi! 

Mislim da većina žena smatra da su crni odevni komadi nezanimljivi, ali kada se dobro uklope itekako mogu izgledati otmeno i jednostavno. Crni outfiti su u prednosti jer mogu biti nosivi za večernji izlazak, posao, odlazak na kafu i zato je poželjno imati bar dve kategorije outfita u svom ormaru: one klasične na koje ne računate i koje nosite svakodnevno, kao i one druge u koje ulažete više novca i koristite ih za specijalne prilike. 

Foto: Suzana Simijonović

  • Kako biste opisali svoj stil oblacenja? Modni uzor?

Moda je divna i svako njeno razdoblje je predivno na svoj način. Moj stil se, definitivno, gradio godinama. Ne pratim slepo trendove, ali itekako pratim svoj oblik tela. U nekoliko reči, ja stilski  "živim" u 50-im, 60-im. Svoj stil mogu opisati kao romantičan,vintidž, elegantan i šik.

Pročitajte još: Moda na poslu: Zaboravite uniformisanost imamo TRI ideje za vas

Foto: Suzana Simijonović
Nenin stil je romantičan, vintidž, elegantan, šik

Što se modnih uzora tiče, ne oslanjam se samo na slavne ličnosti, već inspiraciju tražim na različitim mestima, kod manje poznatih modnih blogera, žena i devojaka koje svakodnevno srećem. Takođe, svako doba je za mene inspiracija kao i određene ličnosti koje su ih obeležile, pa je tako trenutno u centru mojih interesovanja Lady Diana.  

  • Koji je to modni komad a koji make-up proizvod bez kojeg ne izlazite napolje?

Definitivno su to naočare za sunce, koje, ne samo što upotpunjuju outfit i odličan su modni detalj, već mogu sakriti i tragove umora. Što se šminke tiče, ne šminkam se mnogo. Volim da održim prirodni izgled.

  • Preporuka za dobru, nepogrešivu modnu kombinaciju za predstojeći Dan zaljubljenih (za momke i devojke)

Svakako treba naći balans i doterati se u skladu s prilikom - ni previše, ali, ipak, ni kao za svaki dan. Na hiljade je odevnih kombinacija, stoga, bez obzira za koji se "look" odlučite, nemojte preterivati.

Foto: Suzana Simijonović

Iako crvena boja simbolizuje ljubav, strast, senzualnost...devojke mogu slobodno izbeći onaj čuveni modni kliše ''total red look" za Dan zaljubljenih. Umesto toga, kada ste u nedoumici, nepogrešive su crne ili "nude" haljine, jer  tu uvek dobijate "classy" i "sexy look".  U oba slučaja možete da dodate "akcenat" poput  crvenog ruža ili crvenih cipela.  Ako se ipak odlučite za crveno, pazite i birajte haljinu (outfit) jednostavnog kroja, jer je crvena boja, svakako, efektna sama po sebi, te u tom slucaju dodajte neutralne, diskretne detalje kako ne bi "ugasili" crvenu dominaciju.

Pročitajte još: Obuća koju smo zaboravili ponovo se vraća: Dizajneri predstavili modele za proleće/leto 2021 (VIDEO)

Kada ste u nedoumici - eksperimentišite!

Za muškarce su sako i košulja neutralnih boja dobitna kombinacija. Za "stylish look" definitivno dolazi u obzir tamnoplava u kombinaciji sa crnom bojom. Odelo je formalniji autfit koji je nepogrešiv, ali zahteva određeno mesto gde može da se nosi. 

Obuća za Dan zaljubljenih
 Devojke koje nisu ljubitelji visokih potpetica i crvenih autfita za Dan zaljubljenih i te tako mogu izgledati atraktivno. Za bilo koju varijantu  da se opredelite, od puder roze, preko tamnoljubičastih, do bordo nijansi, svakako ćete izgledati šik. Kako bi izgled bio elegntniji, za ovakve prilike uvek birajte svilenkastije materijale, košulje, haljine i slično.Takođe, konjak braon duboke ili kratke čizme ili cipele definitivno odišu stilom i idealni su za sve prilike.
  • Šta će se nositi ovog proleća i leta?

Živimo definitivno u "fast fashion" svetu. Svake godine imamo mnoštvo novih trendova koji izlaze iz mode jednako brzo kao što su i postali hit.

U 2021. trendovi se neće drastično menjati

Nakon neobične 2020, mislim da će se trenutni trendovi manje-više zadržati i u 2021. godini. Kada kažemo proleće odmah pomislimo na pastelne boje. Ovde svakako treba da  budemo obazrivi, jer usklađivanje pastela znači usklađivanje nežnih nijansi, a, ne želite da napravite grešku i izgledate, kao uskršnja dekoracija, na primer. Najsigurnija opcija je odlučiti se za jednu do dve pastelne boje. Pun pogodak biće pastelna maslac žuta nijansa. Ova nova vrsta žute je romantična i laka za nošenje. Komadi cvetnog dezena su, složićete se, u duhu proleća. Nema sumnje da će svako moći da pronađe haljinu, suknju ili jaknu ovog dezena po svom ukusu. Odlično se kombinuju sa nude i pastel nijansama. 

Foto: Suzana Simijonović

Mislim da smo se, u poslednjem periodu, više okrenuli minimalizmu i udobnosti. Ono što smo preneli iz prošle godine su, definitivno, "comfy look-ovi" pod kojim spadaju trenutno aktuelne trenerke koje će i nastaviti da budu jedan od poželjnijih komada u 2021. godini, zatim, suknje, haljine i krop topovi od pletiva - idealni za prelazni period, lagani materijali slip haljina, kao i jednostavne i providne siluete koje suptilno naglašavaju seksepil. Tu su svakako dugačke, lepršave haljine u jarkim bojama i,  za leto, neizbežna „bubblegum“ nijansa koja je idealan izbor za letnje sandale ili odelo koje će posebno doći do izražaja uz sivu ili bež boju. 

Foto: Suzana Simijonović

  • Gde žene uglavnog greše u odabiru outfita? 

Odeća definitivno može poboljšati ili pogoršati naš izgled. Jako je važno koju poruku želimo poslati o sebi i kakav utisak želimo da ostavimo. 

Pročitajte još: Kako FARMERKE treba da stoje? Obratite pažnju na ove stvari i olakšajte kupovinu

Žene greše u tome što misle da je za dobar i "skup" izgled potrebno dosta novca. To je, jednostavno  - velika laž. 

Izbegavajte jeftin, kičast izgled

Važan deo je svakako da se osećamo dobro u tome što nosimo, ali se sve može uklopiti kao jedan "udoban i šik" izgled. 

Lista  je zaista predugačka a ovu su osnovni saveti:

  • Na prvom  mestu je balans proporcija: prvenstveno, treba filtrirati šta nam dobro stoji, a šta ne, na osnovu visine i građe tela. Pokušajte da sakrijete nedostatke i istovremeno istaknete svoje adute. Ako ste, na primer, "slabiji u bokovima“, taj deo možete "nadoknaditi" pantalonama i suknjama visokog struka sa džepovima. S druge strane, ako ste slabiji u gornjem delu, u ramenima, trenutni trend - naramenice idealno će vam "povećati" taj deo. 
  • Budite oprezni sa pokazivanjem kože : izbegavajte "jeftin izgled" tako što ćete akcenat seksipila "baciti" i na noge i na dekolte, ma koliko vas izgled bio skup, noge i dekolte "na izvol'te" odišu takozvanim "cheap look-om".
  • Izbegavajte sirove boje! Ako zelite da izgledate sofisticirano, birajte materijale u neutralnim, nude i zemljanim tonovima. Za zimske varijante možete se odlučiti za pletiva od "Chunky" vune koja daju "cozy & expensive" look :) Ovakvi materijali su sami po sebi high-end tako da će vaše kombinacije biti sa stilom. 

Foto: Suzana Simijonović

  • Nevidljivi donji veš. Danas postoji veliki izbor takozvanog nevidljivog donjeg veša koji je udoban i ne ostavlja tragove. 
  • Ukoliko niste dobri u pronalazenju sopstvenog stila, svakako se obratite pravoj osobi koja vam može pomoći u tome.

Pročitajte još: Kako FARMERKE treba da stoje? Obratite pažnju na ove stvari i olakšajte kupovinu

  • Modni saveti za čitaoce Magazina.
  • Nemojte imati strah od toga ko će šta reći, jer moda je tu, prvenstveno, da nas zabavi. 
  • Birajte garderobu u skladu sa svojim telom. 
  • Igrajte se sa printovima, bojama i stilovima. 
  • Prilagodite modni trend sebi i ne dozvolite da trendovi određuju vaš stil.
  • Ne kombinujte cipele i torbe u istoj nijansi.
  • Uložite u neprolazne komade poput crnog blejzera, bele i crne košulje.
  • Animal print u što manjim količinama.
  • Effortless chic nikada ne izlazi iz mode.​

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas