· · Komentari: 0
ODMOR

ŠTA deca PAMTE sa letovanja? Shvatićete da su PRIMETILI ONO ŠTO VI NISTE!

Mnogi se pitaju da li treba voditi dete na skupo putovanje kada ne zna da prepriča gde je bio i šta je radio?

1600862915_odmor.jpg
Foto: Piksabej

Deca će čitavog života iz detinjstva pamtiti dnevne rituale koji su se ponavljali. Međutim, šta pamte sa odmora?

Za početak, velika je razlika u uzrastu deteta koja će sećanja preovladati. Recimo, tinejdžer će se sa svakog odmroa vratiti nezadovoljan, osim sa onog letovanje tokom kojeg se - zaljubio.

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Mlađa deca pamte trenutke, osećanja i mirise. Većina dece se sa odmora vrati potpuno nesposobna da prepričaju kako su se provela. Mnogi su uspeli da zapamte samo ružne trenutke, poput onih da su videli saobraćajnu nesreću, da je avion kasnio, da je mama izgorela, da ih je taksista prevario i slično.

Sa koliko godina počnu da pamte?

Ovakva iskustva roditelje često stavljaju pred ozbiljne razgovore da li, uopšte, vredi dete voditi na neko lepo i skupo mesto ako ništa ne zapamti? Sa koliko godina su, uopšte, sposobni da nešto zapamte?

Deca pamte detalje, trenutke Foto: Piksabej

- Sa koliko godina će dete zapamtiti zavisi od od deteta do deteta, ali većina zauvek čuva uspomene koje su doživeli sa pet ili šest godina - kaže Suzan NJuman, psiholog.

Pročitajte još: EPSKO HIPI putovanje: Da li bi krenuli AUTOBUSOM na PUT od 70 dana?

Deca sa odmora pamte trenutke i detalje. Takođe, pamte kako su se osećali i aktivnost u kojoj su veoma uživali, ali i ona koja im je bila izuzetno neprijatna. Pamte sreću, ali i strah.

Kada prođe neko vreme posle odmora ponovo pitajte decu čega se sećaju i shvatićete da pamte mnogo toga, ali i da su primetila stvari koje vi niste!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.