Oglas
· · Komentari: 0
kućni ljubimci

Šta je mit, a ša istina kada je reč o HRANI ZA PSE

Znate sigurno da izbor hrane koju dajete svom psu utiče kako na njegovo zdravlje, tako i na energiju, dlaku ali i životni vek.

1621609809_Depositphotos_69949117_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

S toga ne čudi činjenica da svaki savestan vlasnik psa želi da svom ljubimcu obezbedi samo najbolje, ne obazirujući se na cenu. Međutim kao što to obično biva, vremenom su se stvorili izvesni mitovi vezani za pseću hranu. Danas smo tu da ih razotkrijemo i omogućimo vam da napravite dobar izbor po pitanju hrane za vašeg četvoronožnog prijatelja.

Mit 1 - Obroci za psa pripremljeni kod kuće su zdraviji

Ovo može da bude istina, ali samo ukoliko o ishrani vašeg ljubimca brine veterinarski nutricionista. Čak i dodavanje multivitamina sa raznim ugljenim hidratima, proteinima i povrćem ne znači da postižete uravnoteženu ishranu za vašeg psa.

Pročitajte još: Ovaj pas je GENIJALAC, a ono što je učinio ZADIVILO JE SVET! (VIDEO)

Mit 2 - Sirova hrana je bolja za probavu psa

Blagodeti hranjenja psa sirovom hranom, nisu nužno veće od rizika koji ovakva ishrana nosi sa sobom. Većina veterinara upozorava da sirova hrana poteže sa sobom probleme u vidu salmonele i listerije. Ove bakterije osim toga nisu rizične samo po vašeg ljubimca već i po vas same.

Mit 3 - Egzotični proteini su bolji od uobičajenih proteina

Iako zvuči privlačno, sama spoznaja da svom psu dajete – egzotične proteine, treba imati na umu da oni nisu proučeni dovoljno kao češće korišćeni proteini. Ovi proteini se dobijaju od životinjskih vrsta koje mogu izazvati alergijske reakcije kod vašeg ljubimca, zato je preopručljivo ne eksperimentisati sa njima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas