Oglas
· · Komentari: 0
Replika

Šta mislite da li je ovo najskuplja igračka? (FOTO)

"Bugati bejbi dva" skrojen po modelu "tajp 35" koji je pobedio na više od 1.000 trka

1595783852_The-Bugatti-Baby-II-is-75-percent-scale-replica-of-the-Bugatti-Type-35.jpg
Foto:"Bugati"
Oglas

Originalni model "bugati tajp 35" predstavljen je na Gran-priju Liona (Francuska) 3. avgusta 1924. godine. Do 1936. kada je prestao da se proizvodi, ovaj model je "Bugatiju" doneo više od 1.000 pobeda na trkama!

Najtrofejniji model "Bugatija" je 1926. doneo i titulu Svetskog šampiona i postavio je u naredne dve godine 47 brzinskih rekorda!

Foto:"Bugati"

Prošle godine u Ženevi, na sajmu, "Bugati" je predstavio repliku, umanjeni model "tajp 35" koji je izrađen u 75 odsto veličine originalnog superautomobila i koji sada, za razliku od originala koji je imao 2.0 litarski benzonski sada ima električni motor. "Bejbi dva" su tada svi nazvali igračkom...

Pročitajte još: Uložili su milijardu maraka pre 35 godina i napravili automobil sa KATALIZATOROM! (FOTO)

Sada je "Bugati" objavio i tehničke podatke i saopštio cenu.
Osnovna verzija "Bejbi dva" ima bateriju od 1,4 kilovat-časa i elektromotor od 1,36 KS sa pogonom na zadnje točkove i ima domet sa jednim punjenjem oko 25 kilometara sa maksimalnom brzinom od 20 kilometara na čas.

Postoji i snažnija "vitese" opcija koja ima karoseriju od karbona sa snažnijom baterijom 2,8 KVČ  i snažnijim elektromotorom od 13,6 KS. To je dovoljno za ubrzanje do 60 kilometara na čas za šest sekundi i maksimalnu brzinu od 70 km na čas. Domet je oko 50 kilometara.

Pročitajte još:Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

Ko ima veće prohteve i dublji džep ima u ponudi i "pur sang" verziju od aluminijuma, ručno pravljenu,
Cena osnovnog modela je 30.000 evra, "vitesea" 43.500 a "pur sanga" 58.500 evra.
"Bugati bejbi dva" biće napravljen u seriji od 500 komada.
Šta mislite da li je ovo samo dečja igračka? 

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas