· · Komentari: 0
SUPER HRANA

Šta sve leči POLEN? Od alergije do srčanog udara (VIDEO)

Stiglo je proleće, a sa njim i alergije, ali zato imamo polen koji rešava sve probleme.

1620132910_Untitled.png
FOTO: Print Screen/You tube/ Alhemija - GardenIn

Alergične osobe, po jednoj struji mišljenja, treba da uzimaju polen nastao isključivo na teritoriji na kojoj osoba živi, samo tako će biti efikasan.

Budući da su te biljke uzročnici alergije, njihov polen je u stanju da snizi nivo histamina i na taj način smiri alergiju.

Obiliju lecitinom koji poboljšava kognitivne funkcije u našem telu.

Polen u sebi sadrži: proteine, ugljene hidrate, 22 vrste aminokiselina, kalcijum, kalijum, magnezijum, cink, bakar, gvožđe, vitamine iz B grupe, naročito folne kiseline, skrob i lecitin.

Pročitajte još: Da li ste znali da previše NIZAK UNOS MAGNEZIJUMA značajno povećava rizik od DIJABETESA? Evo kako da to sprečite...

Zbog visokog sadržaja lecitina, aminokiseline kojom obiluje polen, povoljno utiče na regulaciju telesne težine, popravlja biohemijski poremećaj u metabolizmu i zato normalizuje telesnu težinu. 

Polen ili cvetni prah
Jedna je od retkih prirodnih namirnica koja ne može da se proizvede u laboratoriji, zbog svoje kompleksnosti i sastava.

Lecitin u polenu, takođe, normalizuje nivo lošeg holesterola LDL-a i povećava nivo dobrog HDL holesterola.

Polen ima izvanredna antioksidacijska svojstva. Efikasno neutrališe slobodne radikale nastale izlaganjem zračenju, otrovima, snažnim fizičkim i emotivnim stresovima.

Obzirom da polen sadrži visok nivo aminokiselina i belančevina koji podstiču lučenje probavnih sokova i time pomažu boljoj probavi. Uz to, mikroflora iz polena utiče na uspostavljanje ravnoteže crevne flore.

Pročitajte još: Previše vitamina D uvek izaziva aritmiju, bubrežnu bolest i ono najgore

Polenov prah pozitivno utiče na rad muških i ženskih polnih organa , reguliše hormonski status,zahvaljujući sadržaju biljnih prirodnih materija koje imaju hormonski učinak.

Jača kapilare, vene, sprečava ugruške i prevenira moždani i srčani udar.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.