Oglas
· · Komentari: 0
zelenilo

Šta sve LJILJAN može da uradi za vaš dom: Poželećete i vi

Lako se održava, čisti vazduh, uklanja negativnu energiju... Pogledajte koje su sve blagodeti ove prekrasne sobne biljke u vašem domu.

1605354795_Depositphotos_35496379_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primeili koliko je vazduh čistiji i svežiji. Pojedine biljke imaju moć da oteraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

Postoje biljke koje nisu samo lepe, već poseduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu doma. Jedna od njih je zeleni ljiljan.

Pročitajte još: Kako BANANA može da pomogne orhideji? Jednostavan recept za zdrave i lepe biljke

Lako se održava, a ima izrazita pročišćavajuća, antimikrobna i antibakterijska delovanja.

Poželjno je da se zeleni ljiljan nađe u svakom domu, a naročito u ovom zimskom periodu. Osim što pročišćavaju vazduh, ona može da nas zaštiti od virusa, odnosno da uništi viruse koji se nalaze u vazduhu. 

Posebno je požljan u zimskom periodu.

Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ova biljka doprinosi, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi. Prisustvo ljiljana životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim. Osim toga, veruje se da zeleni ljiljan, pored toga što prečišćava vazduh, crpi i upija negativnu energiju iz prostorija.

Zeleni ljiljan uspeva čak i onima koji nisu vešti sa biljkama. Ne zahteva veliku pažnju i brigu, a možete je držati i na svetlosti, ali i u tamnijim delovima stana.

Pročitajte još: Evo odgovora na NAJTEŽE PITANJE: Kako da KRALJICU ZIME sačuvate za narednu godinu

Ukoliko dobija više svetlosti, u tom slučaju će proizvoditi nešto više cvetova, a boja će biti intenzivnija i delovaće bujnije. Ova biljka toleriše promene temperatura, ali je najbolje čuvati je na onoj između 21 i 30 stepeni. Takođe, nije je potrebno često zalivati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas