· · Komentari: 0
interesantno

Šta sve utiče na trajanje parfema: Važno je gde ga i kako čuvamo!

Neke stvari o čuvanju i korišćenju parfema nam i ne bi pale na pamet.

1610628443_Depositphotos_147580297_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Britanski ekspert za perfeme Džoni Veber kaže da samo 16 odsto ostrvljana na ispravan način skladišti svoje bočice sa parfemom. 

Pročitajte još: Kačite li previše fotografija na društvene mreže? Evo šta to govori o vama

On ističe da većina nas ne čuva i ne koristi parfem na pravi način.

Online istraživanje koje je sprovela agencija Perfume Direct otkrilo je da 45 odsto ispitanika drži svoje parfeme izložene na policima u spavaćoj sobi, dok  39 odsto njih odlaže parfeme u kupatilu.

Ako parfem držite otvorenim duži vremenski period tako ubi svoj intenzitet.

- Najbrži način dav aš miris izgubi svoju specifičnu aromu i polako ali sigurno počne da bledi, jeste tako što ćete bočicu sa parfemom da držite na svetlosti. Kkonstantana svetlost, siguran je način da aroma parfema počne da se gubi.

Pročitajte još: Da li znate šta vaša ĆERKA GLEDA na društvenim mrežama? Dobro se ZAMISLITE ako je počela da slabi

- Kada je u pitanju nanošenje parfema prskanje vazduha, koje izgleda sjajno u filmu i reklami, a potom ulaženje u oblak parfema, samo je bukvalno bacanje parfema u vazduh. Najbolji način da očuvate miris, jeste da bočicu držite u ormariću i da od trenutka kada je otvorite, potrošite najkasnije u periodu od dve godine, a nanosite miris na pulsne tačke - objasnio je Veber.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.