· · Komentari: 0
rešenje

Šta treba da jedemo tokom leta? Ova hrana RASHLAĐUJE

Hrana koju konzumirate igra veliku ulogu u kontrolisanju vaše telesne temperature, odnosno pomaže u borbi koju organizam vodi sa visokim temperaturama vazduha.

1628331293_Depositphotos_126498562_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Predlažemo nekoliko namirnica koje će vam olakšati vrele letnje dane.

Hrana koja rashlađuje

Iako biste na topao letnji dan najradije kupili sladoled i hladno gazirano piće, stručnjaci savetuju da ipak krenete u drugom pravcu.

Određena hrana vas može dodatno zagrejati, neke namirnice uopšte neće imati efekat na vaš organizam, a tu su i one koje vas mogu rashladiti. U pitanju je hrana koja sadrži velike količine vode, poput krastavica, pa je samim time savršena u rashlađivanju organizma.

Pročitajte još: Kuvani KUKURUZ je zdraviji nego što mislite! Pet načina na koji deluje na organizam

Dakle, ako želite da rashladite organizam - u ishranu ubacite: krastavce, jagode, lubenicu, tikvice, ananas, mango, paprike, narandže, kupus salatu i celer.

Profesor Piter Portvliet sa Univerziteta Kvinslend tvrdi kako sladoled nije poslastica koju trebate konzumirati leti. Kroz svoja istraživanja došao je do zaključka kako je organizmu potrebno mnogo vremena da svari sladoled, zbog čega se kroz napor dodatno zagreva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.