Oglas
· · Komentari: 0
RESTORANI

Gordonu REMZIJU je skandalozno ODUZETA: Šta znači MIŠELINOVA ZVEZDICA?

Jedan od najslavnijih kuvara sveta, Gordon Remzi, oktobra 2013. godine izgubio je obe "mišelinove zvezdice".

1602670280_Miselin.png
Foto: TOS
Oglas

Čuvenog kuvara je "sahranio" Mišel Elis, "mišelinov" direktor, koji je objavio da je usluga bila prosečna, kao i jela. U svakom slučaju, to znači da se zvezdice ne dobijaju jednom i zauvek!

Pročitajte još: SAZNAJEMO! Srbija će u decembru dobiti PRVI RESTORAN sa MIŠELINOVOM ZVEZDICOM!

Ove godine je 12 restorana izgubilo "Mišelinovu zvezdicu" i teško da će je ponovo dobiti, jer su uslovi teži za njih nego za one koji je dobijaju prvi put.

Sve zemlje u okruženju imaju zvezdicu...

Gotovo sve zemlje u okružnju imaju restorane sa "mišelinovim zvezdicama": Rumunija jedan, Hrvatska i Grčka po pet, a Budimpešta, čak, šest restorana! Dobra vest za srpski turizam objavljena je juče: čuveni vodič "Mišelin" će u decembru napraviti izbor restorana u Beogradu koji zaslužuju da se nađu u njihovom vodiču. 

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Zagolicali inspektore
U kvalitet gastronomske ponude Srbije, Mišelinovi inspektori su se uverili u anonimnim posetama restoranima u kojima rade talentovani srpski kuvari koji su im, kako kažu, zagolicali čula.

Posle 120 godina, od kako je odštampan prvi vodič za restorane, Srbija će se naći na prestižnoj listi. To automatski znači promocija širom sveta.

Posle 120 godina prestižni vodič stigao u Srbiju!

- Srbija je poznata po vinogradarstvu, koje je zemlji omogućilo da razvije autohtone sorte grožđa, a ravnice i ustalasani brdoviti predeli nude pejzaže bogate i plodne zemlje koja donosi visokokvalitetne proizvode. Kao takva, hrana se urezala u svakodnevni život srpskog naroda, a ishrana van kuće je popularni vid zabave - rekao je Gvendal Poulenek, međunarodni direktor vodiča "Mišelin".

LJajić i Labovićeva na promociji "Mišelina" Foto: TOS

Rasim LJajić, ministar turizma, smatra da "Mišelinove zvezdice" i oznake mnogo znače za privlačenje visokoplatežnih stranih turista. Zaslužna za dolazak inspektora je Turistička organizacija Srbije.

Pročitajte još: ŠTA deca PAMTE sa letovanja? Shvatićete da su PRIMETILI ONO ŠTO VI NISTE!

- U našoj zemlji gastronomija zauzima posebno mesto u turističkoj ponudi. Zato ćemo sledeću godinu posvetiti tim aktivnostima - odmoru u prirodi i uživanju u ukusima Srbije, čiji je značaj potvrdio i dolazak Mišelina - rekla je Marija Labović, direktorka Turisitčke organizacije Srbije.

Prema podacima Svetske turističke organizacije (UNWTO), čak, 88 odsto turista smatra gastronomiju glavnim elementom brenda jedne zemlje!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas