Oglas
· · Komentari: 0
korisno

Šta znamo o ZELENOM ČAJU? Deluje na pritisak, alergije i još mnogo toga

Ako ste poput većine ljudi, vaš omiljeni jutarnji napitak verovatno je kafa ili čaj.

1605438290_Depositphotos_6362450_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Žestoko se raspravlja o tome koji je od ovih napitaka najbolje piće za doručak, ali činjenica je da oba imaju vrlo korisna svojstva. Na primer, kafa je odličan izvor antioksidansa, pa bi mogla da vas zaštiti od dijabetesa.

Ipak, čini se da su ljubitelji čaja ipak malo više u pravu, pogotovo kad je njihovo omiljeno piće zelene boje. Nedavno istraživanje sprovedeno na "Columbia University’s Medical Center" sugeriše da bi konzumacija ekstrakta zelenog čaja mogla da popravi stanje kod žena s rakom dojke.

Pročitajte još: Kralj MAGNEZIJUMA! Evo koju namirnicu morate ubaciti u ishranu da bi vaši mišići bili zdravi

Iako je prerano za donošenje zaključka da zeleni čaj može da spreči pojavu raka, čini se da sve veći broj studija ide upravo u tom smeru. Dok čekamo njihove rezultate, možemo da se osvrnemo na ono što već znamo o zelenom čaju.

Pozitivno utiče na krvni pritisak.

Ovo su neke zdravstvene pogodnosti konzumacije zelenog čaja:

Foto: Deposit

Zdravije srce – Zeleni čaj napunjen je snažnim oksidansima koji bi mogli da snize vaš krvni pritisak. U šolju zelenog čaja slobodno dodajte i malo limuna za dodatnu količinu vitamina C, koji će pomoći vašem telu pri apsorpciji antioksidansa.

Više snage – Naučnici su otkrili da konzumacija ekstrakta zelenog čaja može da poveća izdržljivost za gotovo 24 odsto!

Pročitajte još: Šaka PISTAĆA i osmeh žene neće silaziti sa lica!

Mršavije telo – Neki antioksidansi, prisutni u zelenom čaju, pravo su oružje protiv masnih naslaga na stomaku.

Olakšanje od alergija – Japanski istraživači otkrili su da bi sastojak pod nazivom EGCG, antioksidans koji se u velikim količinama nalazi u zelenom čaju, mogao da ojača vaš imunološki sistem i zaštiti vas od raznih alergija, prenos

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas