· · Komentari: 0

Ove magične reči vam mogu promeniti život

Neke reči mogu da nam pomognu da napredujemo u životu, ali isto tako postoje reči koje mogu neke odnose da prekinu za sva vremena

1611338107_say-yes-to-the-live-2121044_640.jpg
Foto: Pixabay

Psiholozi kažu da postoji nekoliko reči, odnosno rečenica, koje treba da koristimo svakodnevno i koje mogu da nam promene život. Saznajte koje su to rečenice u pitanju.

Pročitajte još: Tajna stara 5.000 godina: Par kapi i bićete zdravi cele godine

Foto: pixabay

Neću - reč je veoma važna prilikom motivacije. Na primer, kada držimo dijetu, umesto da kažemo “ne jedem slatkiše”, recite “neću” slatkiše. Tako ćete mozgu poslati signal da vam oni nisu neophodni, a ne da su zabranjeni.

Umesto da kažete “moram”, recite sebi “mogu“. Tako ćete svaku negativnu stavku pretvoriti u pozitivnu. Govorićete sebi da nešto možete da uradite, a ne da MORATE.

Žao mi je rečenica koju veoma teško izgovaramo, jer smo svesni njene težine. Koristite je češće i priznajte kada ste pogrešili.

Pročitajte još: Četiri dana pre testiranja na šta ste alergični morate da uradite važnu stvar

Ne zaboravite i na reč “hvala” koja se danas sve ređe koristi.

Takođe, smete ponekad da kažete i “ne” i da odbijete nekoga, kada vam nije dan ili nemate vremena. Stavite sebe na prvo  mesto ponekad.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.