Oglas
· · Komentari: 1
LEPOTA TELA

Steznici dobro dođu da UČVRSTE zadnjicu! Ali da li ste znali za ZDRAVSTVENE PROBLEME koje izazivaju

Besprekorna linija iza koje stoji steznik omiljena je tajna mnogih žena, ali otkrivamo vam tri zdravstvena problema koje korišćenje ovog donjeg veša može izazvati.

1592511500_tajna.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Učestalo nošenje steznika, iako trenutno ima odličan efekat, može se negativno oraziti na zravstveno stanje i optimalno funkcionisanje celokupnog organizma. 

Osim problema sa cirkulacijom i proširenim venama, mogu se javiti i problemi sa probavnim sistemom. 

Pročitajte još: Trening pre prvog obroka efikasnije sagoreva masnoće, a OVE VEŽBE će vam pomoći u tome

Donosimo vam tri najčešće zdravstvene teškoće, koje mogu nastati kao posledica svakodnevne upotrebe i nošenja steznika. 

Usporena cirkulacija

Učestalo nošenje steznika može uzrokovati sindrom kompresije mišića. To se događa kada koža i tkivo ispod trpe previše pritiska, a cirkulacija krvi u nogama i venama značajno se pogoršava. To može dovesti do oticanja ili ukočenosti.

Pročitajte još: Sigurno ste OVO radili svom licu, a ne sanjate koliko je to OPASNO

Ovakav tip odeće može smanjiti cirkulaciju i potencijalno uzrokovati ugruške krvi, varikozne vene i zagušenje limfe. 

Problemi sa proširenim venama

Svakodnevno nošenje steznika može rezultirati i problemima sa proširenim venama. Problematičnija je potencijalna pojava krvnih ugrušaka, koji mogu začepiti vene i obustaviti protok krvi.

Ova opasnost posebno zabrinjava one žene koje su sklonije problemima sa cirkulacijom. 

Pročitajte još: PET razloga zašto je TRČANJE dobro za zdravlje

Problemi sa probavnim sistemom

Nošenjem steznika pritiskamo unutrašnje organe. Ukoliko steznik nije dovoljno uzak nema svoju funkciju, ali zbog toga  su pritisnuti i stomak i creva. Ovo može uzrokovati želudačni refluks i žgaravicu. Steznici koji previše stežu stomak mogu u njemu uzrokovati blagu nelagodu ili čak umerenu bol.

Pročitajte još: Nosite ga i uz PATIKE i uz POTPETICE! Da li znate šta je MUST HAVE ove sezone?! (Foto)

Učestalo nošenje steznika može se negativno odraziti i na donji deo tvog probavnog sistema. Kada se telo steže u prejako zategnutom stezniku, gas proizveden probavom, koji prirodno gutaš dok jedeš ima problema sa ispuštanjem. Creva su duže vreme pritisnuta, pa je to probave onemogućen. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas