Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Štiti zube i oči, a ima ga svuda i košta 40 dinara

Mladi luk smatra se neverovatno vrednom i zdravom namirnicom.

1618575767_Depositphotos_24311793_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Osim što pomaže kod prehlade i snižavanja visokog krvnog pritiska, ima i protivupalna svojstva i deluje protiv gljivica, stresa i umora.

Pročitajte još: Putin na radnom stolu drži poseban KRISTAL, a evo zašto se ne odvaja od njega

Luk za grlo
Izrežite struk mladog luka, dodajte narendan đumbir i stavite u krpu pa zagrejte. Koristite kao oblog za grlo.

Mladi luk sadrži karotenoide, uključujući vitamin A, lutein i zeaksantin koji igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja očiju. Usled nedostatka vitamina A mogu se razviti ulkus rožnjače, noćno slepilo kao i drugi poremećaji vida.

Crni luk može da zaštiti ćelije oka od oštećenja!

Redovna konzumacija ove namirnice može da zaštiti ćelije oka od oštećenja i spreči pojavu degeneracije žute mrlje, tvrde stručnjaci sa univerziteta Merilend medicinskog centra. Istraživanja su potvrdila da uvođenje mladog luka u ishranu može da bude od velike koristi za zdravlje kostiju.

Pročitajte još: Rusi "odlepili" za garderobom od KOPRIVE I KONOPLJE: Tkanine sprečavaju RAK KOŽE, a veruje se da postoje i druga lekovita svojstva

Vitamin K je obilno prisutan u ovom povrću i pomaže telu u iskorišćavanju kalcijuma, minerala koji je preko potreban za održavanje gustine kostiju. Vitamin C iz mladog luka podstiče sintezu kolagena, proteina koji čuva kosti i čiji nedostatak može da uzrokuje poremećaje mišićno-koštanog sistema.

Oblog za natečene noge
U blederu izmiksirajte očišćen struk mladog luka, a dodajte i malo vode ako treba. Kada se napravi pasta namažite noge njome.
Mladi luk ima fluor koji štiti kosti i zube

U mladom luku sadržan je i fluor, mineral koji doprinosi dobrom zdravlju kostiju i zuba. Bakar, koji takođe sadrži, čuva kosti i zglobove, a neka istraživanja su pokazala da može pomoći u prevenciji osteoporoze kod žena.

Pročitajte još: Šmapinjoni su najbolji drugovi čoveka koji drži DIJETU

Od mladog luka lekovita je glavica, a posebno perca koja možete da iskoristite i za lečenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas