Oglas
· · Komentari: 0
RUČNI RAD

Štrikani tabure, jastuk, podmetač... Nebo je granica!

Nema ništa lepše od toga kada sami, svojim rukama, napravite nešto u čemu ćete uživati vi i vaši najbliži.

1616758246_Depositphotos_445640642_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Dobro znate o čemu pričamo ako vam pletenje nije strano, ali zašto biste se ograničili samo na garderobu?

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Vaši spretni prsti mogu da naprave najrazličitije detalje za kuću, koji će za tili čas od nje napraviti udobni, ušuškani dom. Ali to ne znači da bi trebalo da se obeshrabrite ukoliko ne vladate ovom veštinom, jer ručno pletenih detalja ima i u prodaji. Veoma su popularan izbor prilikom ukrašavanja enterijera.

Ušuškano za hladne večeri Foto: Depozit

Pletene korpice različitih veličina uz estetsku mogu imati i upotrebnu vrednost - u zavisnosti od veličine u njima možete da držite sitnice, poput ključeva ili šalova i marama, ali i knjige i časopise. Činija sa poklopcem tirkizne boje kao da je stvorena da u sebi “čuva” šećer u kesicama, a svaki put kada je (uz kafu ili čaj) otvorite, napravićete sebi mali ugođaj.

Mantilić za šolju
Vaše omiljene šolje za topli napitak možete da “obučete” u štrikano odelce željene boje i dezena. Na ovaj način možete da “ogrnete” i stalak za olovke ili pribor za pletenje, pa i šerpu prilikom iznošenja na sto.

Pročitajte još: Šta se nalazi na vašem radnom stolu? FENG ŠUI kaže da treba da izgleda ovako

Podmetači za posuđe takođe mogu biti pleteni, jer je vuna odličan izolator, a izgledaće potpuno originalno kada je spustite na sto. Sedalni deo stolice takođe možete da ištrikate, kao i jastučiće koje ćete lako postaviti na bilo koju fotelju. Odlično se uklapaju uz nameštaj od ratana, ali i uz moderne forme i materijale.

Foto: Depozit
Štrikani tabure je udoban i praktičan.

Okrugli tabure za sedenje sjajno izgleda kada je ispleten, a šarama se možete poigrati po želji, čineći od njega vedar komad nameštaja. Uz sedenje, dobro mu, na vrhu, pristaju i knjige, odložene tokom čitanja, kao i poslužavnik sa kafom.

Podmetači, korpe za veš, sve može da se štrika!

Korpu za veš takođe mogu napraviti vaši vredni prsti, kao i zavesu ili mrežasti držač za viseće biljke, pa i ćebence veselih boja za razdraganog mališana.

Pročitajte još: Ukoliko želite da vam u životu krene na bolje, obavezno izbacite ove stvari iz kuće

Među originalnijim detaljima je i korpa sa povrćem koju možete čitavu da ispletete. Tako šargarepe, celer, cvekla, paradajz i kelj mogu biti sačinjeni od vunice, kao i džakče ili korpa iz koje vire. Sasvim je sigurno da niko neće odoleti da ih uzme u ruku, a vaši najmlađi će se rado igrati sa svakim od njih, usput učeći o povrću na lak način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas