Oglas
· · Komentari: 0
AKTIVNOST

STRUČNJACI OTKRILI TAJNU: Izdvojite samo 25 minuta dnevno i živećete 100 godina

Istraživanje pokazalo.

1605022557_Depositphotos_129048030_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Novo istraživanje pokazalo je da samo jedna šetnja dnevno može smanjiti rizik od infarkta i da može da produži život za sedam godina.

Stručnjaci za zdravlje srca su saglasni: samo 25 minuta bržeg hodanja dnevno može vam produžiti život za čak sedam godina.

Istraživači su utvrdili da osobe u svojim 50-ima i 60-ima laganim vežbanjem mogu da prepolove šanse srčanih oboljenja. Istraživanje sugeriše da redovno vežbanje može da uspori proces starenja.

Pročitajte još: Pet prednosti trećeg doba

Muškarci i žene između 30 i 60 godina su u sklopu nemačke studije dnevno prolazili režim vežbanja, a istraživači su im merili markere starenja u krvi. Unutar samo šest meseci nastupile su promene u telima subjekata koje su počele pomagati u obnavljanju DNK.

Eksperti kažu da je samo 25 minuta živahnog hoda ili sporijeg trčanja svaki dan dovoljno kako biste kupili nekoliko godina dobrog zdravlja, ali i sreće.

- Kada vežbate umereno, smanjujute rizik da ćete umreti od infarkta u svojim 50-im i 60-im za pola. To je stvarno velika stvar, rekao je Sanjay Sharma, ekspert za nasledne bolesti srca i sportsku kardiologiju i profesor na univerzitetu St. George u Londonu. Dodao je da bi svako trebao takve navike da uvrsti u svoju svakodnevicu.

Pročitajte još: PREVARANTI su dobili zadatak da GLUME i rezultat je bio ŠOKANTAN: Penzioneri nisu NAIVNI, već MILENIJALCI

Foto: Depozit

- Vežbanje vam može produžiti život za tri do sedam godina. Ono je prirodni antidepresiv, poboljšava kognitivne funkcije, a postoje i dokazi da može usporiti razvoj demencije - pojasnio je Sharma, a povrh svega napomenuo je da vežbanje usporava proces starenja.

Pročitajte još: Potpuna transformacija: Baka od 78 godina pokazala kako postiže šminkom MLAĐI IZGLED (VIDEO)

- Možda nikada nećemo moći da izbegnemo starost, ali možemo odložiti trenutak kada ona nastupa. Mogli bismo da izgledamo mlađe kao 70-godišnjaci, a da živimo do 90-ih - rekao je.

Stručnjaci za srčane bolesti rekli su da nikada nije prekasno da počnete da vežbate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas