Oglas
· · Komentari: 0
BELA ČOKOLADA

Stručnjaci šokirali mnoge: Bela čokolada zapravo NIJE ČOKOLADA

Kako bi se proizvod klasifikovao kao čokolada, on mora da sadrži krute komade čokolade, što bela čokolada nema.

1597824529_white-chocolate-380702_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Bela čokolada je hrana koja stvarno deli ljude - ili je obožavaju ili im se uopšte ne sviđa. Ako ste neko ko s ponosom proglašava belu čokoladu vašom omiljenom vrstom čokolade, sa žaljenjem vas obaveštavamo da bela čokolada zapravo nije čokolada.

Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, a septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)

Foto: Depozit

Iako bi vam se, naravno, oprostilo kad ste pomislili da je čokolada, jer reč čokolada stvarno postoji u njenom imenu, bela čokolada se tehnički klasifikuje kao čokoladni poslastičarski proizvod, a ne čista čokolada jer ne sadrži nikakve krute komade čokolade.

Napravljena je korišćenjem mešavine kakao maslaca, šećera, mlečnih proizvoda, vanile i emulgatora poznatog kao lecitin.

Pročitajte još: Zašto se na ČOKOLADI s vremenom pojavljuje čudan beli sloj? OVO JE ODGOVOR

Foto: Depozit

Stručnjaci za hranu objasnili su razliku između čokolade i bele čokolade. - Kad se kakao zrna uklone iz njihovih mahuna, fermentiraju, osuše, prže, otvore i izvade, a ljuske odbace, ostaje samo maleni deo čokolade. Zatim se samelju u pastu koja se zove čokoladni liker. Čokoladni liker može se razdvojiti na kakao komadiće koji daju ukus, i kakao maslac, koji je mast. Proizvod mora da sadrži komadiće kakaa kako bi se klasifikovao kao čokolada, a bela čokolada ima samo kakao maslac - tvrde stručnjaci.

Pročitajte još: Držite lubenicu U FRIŽIDERU, a niste ni svesni koliku GREŠKU pravite

Nakon što se ova informacija podelila na društvenim mrežama, mnogi su ostali šokirani i nazvali belu čokoladu ‘lažnom.’ - Bela čokolada je lažna. Ne bi trebala da se zove čokolada - komentarisao je jedan korisnik. - Istina o beloj čokoladi slomila mi je srce - otkrila je jedna korisnica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas