· · Komentari: 0
TRUDNOĆA

Ne pričajte duže od MINUT mobilnim telefonom, posledice mogu biti KOBNE

Elektromagnetni talasi negativno deluju na nervni i reproduktivni sistem. Bolje je pričati pet puta po minut nego jednom pet minuta.

Depositphotos_9668260_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Bespoštedno korišćenje mobilnih telefona nije nimalo bezazleno. Elektromagnetni talasi koje emituju negativno deluju pre svega na nervni sistem, ali i na endokrini i reproduktivni.

Pročitajte još: Žene se sve češće odlučuju za carski rez, a OVO SU RAZLOZI zbog čega je to POGREŠNO!

Opasnost uvećava činjenica da se biološki efekat elektromagnetnog polja akumulira, zbog čega se posledice ispoljavaju odloženo. I to u trenutku kada već nastaju degenerativni procesi na nervnom sistemu, razne hormonalne bolesti, ali i leukemija ili karcinom mozga, upozoravaju ruski lekari.

Pauza između razgovora treba da bude najmanje 15 minuta.

Ovi talasi su posebno opasni za decu i trudnice u poodmakloj trudnoći. Stoga se budućim majkama savetuje da razgovore mobilnim telefonom skrate što je više moguće. Stručnjaci ističu da je sigurnije pričati pet puta po minut, nego imati jedan kontinuirani petominutni razgovor. Pauza između poziva trebalo bi da traje najmanje 15 minuta.

Pročitajte još: Pušenje, slana hrana i stres - tri su najveća neprijatelja žena: Možete ih se rešiti uz pomoć bilja

Ruski stručnjaci napominju i da nivo elektromagnetnog zračenja opada sa većim rastojanjem od glave, zbog čega preporučuju korišćenje dodatka hands free. Takođe, mobilni telefon treba prisloniti uz glavu tek kada se uspostavi veza, jer su zračenja najveća tokom biranja broja. Telefon držite u torbi ili ruksaku, daleko od vitalnih organa, a nikako u džepu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.