Oglas
· · Komentari: 0
ČIŠĆENJE

Ovo VOĆE I POVRĆE čiste bolje od bilo koje hemije, a među njima je i LUK

Zamenite teška sredstva puna hemikalija voćem i povrćem u svom domaćinstvu.

1597309126_Depositphotos_36029493_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Pamela Spence je stručnjak za čišćenje i tvrdi da voće i povrće mogu bolje i kvalitetnije očistiti dom od sredstava sa teškim hemikalijama, a takođe je otkrila i kako koju namirnicu treba da  upotrebljavamo.

Pročitajte još: ZA SRBE SPECIJALNA PONUDA! U ovom hotelu deca borave BESPLATNO, a dobija se i POSEBAN POPUST (FOTO)

Foto: Depozit

Kuhinja

Kako biste uklonili zagorele mrlje na rerni, uzmite luk i razrežite ga na pola, a zatim nežno trljajte po mrljama. On sadrži enzime koji u dodiru sa kiseonikom stvaraju kiselinu koja uklanja masne naslage.

Da kiseline odlično uklanjaju mrlje dokazuje i limun – odličan je za čišćenje kupatila i površina u kuhinji kojima će vratiti stari sjaj. Možete ga iscediti i dodati malo sode bikarbone – dobićete pastu koju možete namazati po površinama i prebrisati krpom.

Zidovi

Ako su vaša deca išarala zidove drvenim bojicama, ne brinite. Ogulite krastavac i korom trljajte po flekama. Osim toga, sok krastavca odličan je za pranje ogledala – sprečiće da se magle.

Pročitajte još: BAKTERIJE i VIRUSI se kriju u KUHINJI: Na ove delove obratiti pažnju i DEZINFIKOVATI IH

Foto: Depozit

Drvo

Za čišćenje drvenih površina odličan alat je orah – njime lagano istrljajte sve površine i prebrišite krpom.

Kupatilo

Kadu možete da očistite grejpom. Razrežite ga na pola, dodajte šećer na na jednoj polovini i trljajte unutrašnjost kade. Nakon toga dobro isperite vodom kako biste uklonili ostatke voća i šećera.

Osim kore krastavca, odlična je i ona od banane – za poliranje i to doslovno svega! Želite li da osvežite lišće biljaka ili pak površine na kojima se skuplja puno prašine, samo uzmite koru od banane i premažite. 

Foto: Piksabej

Mikrotalasna

Za uklanjanje masnih naslaga iz mikrotalasne uzmite limetu, izrežite je na kriške, a zatim stavite u posudu sa vodom u koju ste prethodno dodali malo sirćeta. Stavite u mikrotalasnu i uključite je na pet minuta. Krpom ćete nikad lakše prebrisati ostatke.

Pročitajte još: Da vam sve u kući bude blistavo i čisto potreban vam je samo BEBI PUDER: EVO šta sve možete OČISTITI koristeći samo njega

Za kraj - osveživač

Još jedno citrusno voće odlično je za upotrebu u domaćinstvu, a osim za čišćenje, možete ga koristiti i kao osveživač vazduha. Ogulite narandžu, stavite je u staklenu posudu i dodajte malo sirćeta. Ostavite dve nedelje, a zatim procedite u bocu sa raspršivačem. Poprskajte po površinama za sjaj i po prostoriji za ugodan i prijatan miris.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas