· · Komentari: 0
SLATKO

ŠTRUDLA SA MAKOM: Kraljica domaćih kolača! (FOTO/RECEPT)

Sremice su poznate po odličnim receptima za štrudle sa makom, poput ovog klasičnog recepta iz teksta.

1622702080_Depositphotos_64254477_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Sastojci za testo: 

  • 550 g mekog brašna (tip 400)
  • 8 g suvog kvasca 
  • 50 g šećera
  • 200 ml toplog mleka
  • 50 g putera (da ne bude hladan)
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jajeta

Sastojci za fil: 

  • 250 g maka (koristila sam zaslađeni)
  • 100 ml vrelog mleka
  • 1 žumance za premazivanje

Pročitajte još: Serviranje predjela na ŠARKUTERI DASCI: Oduševite sve goste sa jelom gotovim za 5 minuta! (VIDEO)

Pročitajte još: 

U velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte preostale sastojke i zamestite meko testo.

Mak prelijte vrelim mlekom, izmešajte i ostavite sa strane. Podlogu pospite brašnom i razvijte testo veličine pleha.

Ravnomerno rasporedite fil i urolajte testo u štrudlu. 

Premažite umućenim žumancetom i ostavite da odmara 20 minuta. Pecite ne porumeni, oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.