Oglas
· · Komentari: 0
Nezadrživ

Struja i voda ne idu zajedno. A šta ako ste u električnom automobilu?

Koliko je (bez)opasno voziti se ovakvim vozilima u nepredviđenim situacijama pokazuje snimak iz Kine

1597040263_jeeep-voda.jpg
Foto:"FCA"
Oglas

Automobili po pravilu ne vole duboku vodu. Naravno, postoje specijalne vrste terenskih vozila koje su specijalno podešene da prolaze i kroz dublju vodu (imaju drugačije postavljene auspuhe, takozvane "snorkije"), ali putnički automobili će se ugasiti i eto muke.

Pročitajte još:  Ovde POSTOJI NAČIN: Evo kako da ostvarite POPUST na letovanje

Pročitajte još: Važno za sve roditelje! Ukoliko vam dete ima ovaj PROBLEM, gastroenterolog IMA REŠENJE

Pročitajte još: Pogledajte kako je "Pežo" još od 1941. pravio električne automobile (FOTO)

Ko je ranije vozio "juga" seća se da je i zbog malo dublje barice, često morao da suši kablove...

"Tesla 3" (Foto:"Tesla motors"

Moderno doba i novi automobili, pogonjeni električnom energijom, bilo da su skroz na struju, ili plag-in, obični hibridi, kod mnogih izazivaju sumnju:"Koliko su uopšte bezbedni"?

Naravno, to pitanje je suvišno. Proizvođači su se naravno, podtrudili da ova vozila ne predstvljaju nikakvu opasnost (misli se na strujni udar) po svoje vlasnike i putnike, ali naravno, ni ova vozila, koja nisu specijalno napravljena baš za takve situacije (duboka voda) nisu predviđena za avanturističke pokušaje prelaska preko reke, vožnje kroz duboku vodu...

Pročitajte još: Možete da ga kupite iz fotelje ali samo ako ste veoma brzi jer ih ima svega DESET!

Ipak, jedan video snimak iz Kine, koji je osvanuo na društvenoj mreži "Tviter" pokazuje kako "tesla" i to "model 3", dakle, ne najreprezentativniji, najskuplji model kalifornijskog giganta, jezdi kroz duboku vodu kao da se radi o amfibiji!

Snimak je toliko brzo obilazio svet da je stigao i do Elona Maska, vlasnika "Tesle motorsa",koji je naravno bio zadovoljan besplatnom reklamom ali je rekao da kompanija definitivno ne preporučuje vožnju koju je prikazao kineski vlasnik "tesle 3".

                                             Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas