· · Komentari: 0
MAJČINSTVO

Stvari koje nam dokazuju da je MAJČINA LJUBAV iznad svega!

Dobijanje nove životne uloge nije lak, ali majke i pored svih problema sa kojima se suočavaju posle porođaja, decu stavljaju na prvo mesto.

1605872215_Depositphotos_28890873_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Hormoni posle porođaja regulišu mnoge stvari, među kojima je i dojenje. Ovo su neke od stvari sa kojim se suočavaju novopečene mame.

1. Mleko neće doći uvek kada vam treba

Iako se čini da je to jedna od najprirodnijih stvari, mnoge žene ne ispune svoja očekivanja kada je u pitanju dojenje. U stvarnosti, možete da imate poteškoća kako bi uspostavile ceo proces. A nedostatak mleka nije jedini problem na koji možete naleteti - postoje i stanja poput mastitisa koja vam mogu smetati.

Pročitajtej još: Roditelji, olakšajte sebi život: Ovo su MANIRI koje vaše dete mora naučiti

Mastitis je bakterijska upala dojke, koju najčešće izaziva začepljeni mlečni kanal i to je jedan od najčešćih razloga za bol u dojkama kod dojilja

2. Briga o vašem izgledu postaće prošlost

Pre nego što dobijete decu, gotovo je nemoguće zamisliti da vam dečija povraćka na odeći ne bi toliko smetala. Kada ne možete čak ni da uživate u jutarnjoj kafi, a da vas odmah ne uznemire, a da i ne pominjemo pokušaj planiranja važnijih zadataka koje treba obaviti, poslednja stvar na kojoj ćete želeti da potrošite svoje dragoceno vreme biće pripremanje. Ali ne brinite - ovo će se vratiti u normalu čim se dete malo odraste.

Foto: Depozit

3. Imaćete problema da detetu kažete "ne", onda kad drugi kažu "da"

Pripremite se da ćete, svidelo vam se to ili ne, biti najstroža osoba u životu deteta. Dok će im ostali dopuštati svakakve ugodnosti, vi ste tu da uspostavite autoritet, iako će vas vaše bliske osobe iz okruženja podsećati kako drugi svojoj deci te iste stvari dopuštaju.

Pročitajte još: Šta o svetu TINEJDžER mora da zna: Roditelji obratite pažnju

Na vama je potpuna odgovornost da to kontrolišete, jer, kako kažu stručnjaci: - Vi ćete deci da učiniti medveđu uslugu ako ih pustite u svet misleći da se sve vrti oko njih.

4. Dobijećete mišljenja od drugih, čak i onda kada im ne tražite

Brzo ćete da shvatite da vas ovo izluđuje. Svi: mame, rođaci, prijatelji, ali i neznanci neće propustiti priliku da vas posavetuju o nečemu. Savete možete dobijati o: načinu oblačenja, kako da hranite dete, kupanju...o apsolutno svemu! Ovo vas može nervirati, jer, ko poznaje bolje vaše dete osim vas samih!

5. Vršićete veliki pritisak na sebe

Krivica mame je nešto vrlo stvarno i to shvatate čim dođe dete. Želite da budete savršeni u svakoj sitnici, a ako nešto ne bude išlo tako glatko kao što ste planirali, zaista može da izazove depresiju. Međutim, biće dobrih i loših dana, pa bi bilo bolje da ne klonete, već da uživate u svakom trenutku.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Kako ublažiti GRČEVE kod TRUDNICA? Primenite ove jednostavne savete!

6. Vaš brak će pretrpeti promene

Ponekad ćete biti ljuborni na supruga što je dobro spavao, a vi morate da se budite po nekoliko puta u toku noći da biste nahranili bebu. Međutim, kada vidite kako se vaš suprug nežno i sa puno ljubavi odnosi prema detetu, to će vam omekšati srce i zaboravićete na nervozu.

Roditeljstvo će produbiti odnos između supružnika!

Pročitajte još: Razvod nije lak: Najčešće GREŠKE roditelja nakon razvoda

Potpuno je novi nivo odnosa kada morate zajedno da odgajate malo biće, i to će vaš brak učiniti mnogo jačim i produbiće vaš odnos!

7. Ne uzdajte se uvek u pelene

U današnje doba je to veoma jednostavno - samo trebe da stavite pelenu, i ne morate da brinete o svakodnevnom pranju platnenih pelena, kao što su to radile naše bake. Međutim, možda ćete se iznenaditi, a i namučiti, dok otkrijete koja vrsta peleni je idealna za vašu bebu. Pre toga, budite spremne da iskusite novo razočarenje kada ih obučete u najlepšu odeću i vidite da su se ubrzo uneredili.

Pročitajte još: Kako da postignete sve: Super saveti za ZAPOSLENE MAME

8. Vaša beba nikada neće prestati da vas iznenađuje

Deca mogu da budu nepredvidiva u bilo koje doba: jednog dana neće jesti i spavati i plakaće iznova i iznova, a sutradan će biti najmirniji anđeli ikada. Odrastajući, bivaće sve kreativniji: možete da ih ostavite u jednom sigurnom položaju i dok se vratite oni će biti u totalno drugom - prevrnuti na ivicu kreveta.

Međutim, sa decom je uvek zabavno i treba koristiti svaki trenutak dok su mali jer su tada najzabavniji!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.