Oglas
· · Komentari: 0
začini

SUVA MARINADA za meso? Recept za najukusniji ručak

Suva marinada je nešto drugačije.

1626619867_Depositphotos_32791925_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Znamo da priprema mesa bez odgovarajuće marinade nije baš najsjajnija. One su najbolji put do ukusnog mesa. Nekada je priprema marinade dug proces, ali da li ste čuli za suvu marinadu?

Možda je suva marinada i najbrži način prirpreme dodatka za meso. Predstavlja mešavina začina, a sprema se brzo i jednostavno.

Najbolje je da kao i kod pripreme klasične marinade, meso neko vreme odstoji u smesi.

Pročitajte još: Zašto PEČURKE ne treba da peremo pre spremanja? Da li i vi pravite ovu grešku?

Prednost suve marinade je ta da ne može da se pokavri, možete da je pripremite unapred, odložite u teglicu i koristite prema potrebi.

Recept za suvu marinadu

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje smeđeg šećera
  • ¼ šolje mlevene crvene paprike
  • 1 kašika bibera
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašika crvenog luka u prahu
  • 1 kašičica kajenske paprike
  • 1 kašičica kumina

Sve sastojke dobro izmešajte, pa mešavinu utreljajte u meso i ostavite da stoji najmanje 30 minuta. Uživajte u ukusu!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas