Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Svaki dan na češlju ostane 100 dlaka! Kako sprečiti prolećno opadanje kose?

U proleće kosa opada intenzivnije nego obično, a razloga je mnogo: kontrast temperatura, manjak sunca, nedostatak vitamina, iritacija kože glave zbog kape...

1615449058_kratka.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Dnevno od 60 do 100 dlaka dlaka ostane na češlju!

Gubitak mrtvih dlaka je sasvim normalna pojava, ali u proleće kosa opada intenzivnije nego obično - baš kao lišće sa drveća. Kontrast temperatura, manjak sunca, nedostatak vitamina, iritacija kože glave zbog kape - kombinacija su faktora koji izazivaju nagli gubitak kose.

Pročitajte još: Sa mentom, jagodom, pa čak i krastavcem! 4 osvežavajuća recepta za ZELENI ČAJ koja možete napraviti kod kuće

Da bi sprečili prevremeno ćelavljenje, napravite maske i kupke za kosu po receptima ruskih travara.

Kopriva

Isecite 2-3 stabljike koprive sa lišćem (ili uzmite čajnu kašičicu suve koprive), prelijte sa 200 ml ključale vode pa ostavite 8 sati da odstoji. Razblažite čaj sa litrom mlake vode i ispirajte opranu vlažnu kosu nakon tuširanja.

Kopriva i kamilica su tradicionalan način negovanja kose.

Kamilica

Tri supene kašike cveta kamilice prelijte čašom ključale vode. Ostavite tri sata da odstoji. Razblažite čaj sa litar mlake vode i ispirajte opranu vlažnu kosu nakon tuširanja.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Ispirajte kosu kamilicom Foto: Depozit

Majčina dušica

Tri supene kašike lišća majčina dusice prelijte litrom ključale vode. Ostavite da odstoji tri sata. Nakon toga isperite čajem čistu kosu.

Pročitajete još: Recept za dugovečnost ruskog hirurga FEDORA UGLOVA koji je OSVOJIO PLANETU: Pozitivne misli, fizički rad i – 100 čučnjeva

Čičak

Sitno iseckajte sveži koren čička i prelijte sa nerafinisanim maslinovim ili suncokretovim uljem u proporciji 1:2. Ostavite da odstoji na suncu dve nedelje. Utrljajte čičkovo ulje u kožu glave 3-4 puta dnevno.

Na isti način možete napraviti i ulje od kore vrbe, koje takođe sprečava opadanje kose. U ovom slučaju sredstvo mora da odstoji mesec dana pre upotrebe.

Kana
Prelijte prah od bezbojne kane ključalom vodom da bi dobili kašastu masu. Za suvu kosu možete dodati u smesu par kapi čičkovog ulja. Stavite kanu na koren čiste kose, umotajte glavu u peškir i spavajte tako celu noć, a sutradan operite kosu.
Vrba i čičak neguju kosu

Suručica

Dve supene kašike suručice prelijte litrom ključale vode. Ostavite da odstoji sat vremena. Isperite čajem čistu kosu.

Kosa se čajem ispira.

Bokvica i podbel

Napravite smesu od isitnjenog lišća bokvice i podbela u proporciji 1:1. Jednu čašu bilja prelijte litrom ključale vode. Ostavite da odstoji dva sata. Isperite čajem čistu kosu.

Pročitajte još: Učinite doručak zdravijim i ukusnijim: 4 fenomenalna recepta za smuti (VIDEO)

Ovas

Lekovi za spoljašnu upotrebu će delovati efikasnije, ako ćete tokom tretmana istovremeno konzumirati i mlečni odvar od ovsa kao dodatno sredstvo.

Dve čaše neoljuštenog ovsa u zrnu prelijte sa šest čaša ključalog mleka. Kuvajte na slaboj vatri dva minuta pa ostavite da odstoji 30 min. Popijte čašu proceđenog čaja tri puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas