Oglas
· · Komentari: 0
TINEJDžERI

Svaki drugi je GOJAZAN i problem je u HRANI koju treba samo MALO da KORIGUJU na OVAJ NAČIN

Kao mali su probirljivi, a kao tinejdžeri se naglo ugoje i više nikada nemaju idealnu liniju.

1603364252_Pexeljunk.png
Foto: Peksel
Oglas

Da bi se deca odrekla intenzivnih ukusa brze hrane zdravstvene navike moraju da ponesu iz kuće.

Naša deca su sve deblja, a gojaznost je deset puta veća nego pre dve decenije. Gojazan je svaki drugi stanovnik Srbije, ali je najveći problem što je svako treće dete ima veću težinu nego što je to normalno za njegov uzrast.

Pročitajte još: ČETIRI tipa PONAŠANJA KOD DECE koja mogu da ukažu na OZBILJNIJI PROBLEM

Još veći problem je masnoća u tkivu, jer većina dece uopšte nema mišićnu masu, samo salo.

Tinejdžeri od 100 kila
Današnji tinejdžeri sa 14 godina imaju po 100 kilograma, a gojaznost počinje još u prvom razredu, kada imaju 80!
Kalcijum i gvožđe, a ne šećeri i masnoće!

Školska deca jedu brzu hranu, a problem nastaje u pubertetu kada im je potrebno više kalorija, pošto rastu i razvijaju se. Tada se stvaraju obline na telu i deca počinju da traže drugačiju hranu. Tada devojčice počinju da drže dijete, a cilj je samo da nauče kako pravilno da se hrane.

Pročitajte još: Roditeljstvo nije predodređeno samo za majku - uloga oca je od VELIKOG ZNAČAJA!

Osnova tinejdžerske ishrane treba da bude skrobna hrana, belančevine, mlečni proizvodi i nezasićene masti.

.

Sokove neka zamene vodom i umesto njih jedu voće zbog vlakana Foto: Depozit

Pročitajte još: Povlače se u sebe, nikog ne puštaju blizu, suviše ozbiljni... Iza svega se krije TUŽNA PRIČA

U tinejdžersko doba su potrebe za kalcijumom velike, a to je vreme kada trebga da piju dosta mleka i još bolje jogurta.

Gvožđe je veoma važno za devojčice, da bi nadoknadile manjak izgubljen menstruacijom. Međutim, gvožđa nema samo u mesu, već i zelenom povrću.

Voće je najzdravija užina za tinejdžera. Sva ostala hrana iz kioska sadrži šećer koji naglo podiže raspoloženje i agresiju.

Pročitaje još: Dete stalno gleda u EKRAN: Kako sprečiti KRIVLJENJE VRATA i KIČME

Šta treba da piju tinejdžeri?

Samo vodu! Najbolje piće za njih ne sme da ima ukus i miris. Gazirani napici su pravi otrov za njihov organizam, jer sadrže fosfornu kiselinu koja sprečava apsorpciju kalcijuma. Sokovi su prepuni šećera i praznih kalorija pa podižu nivo insulina i spuštaju ga naglo, što utiče na učenje i praćenje nastave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas