Oglas
· · Komentari: 0
boja

Svaki ENTERIJER bi trebalo da ima malo ove BOJE: Donosi OSEĆAJ TOPLOTE I UDOBNOSTI

Ako se koristi preterano, može da ima jak kontraefeka

1597577449_kitchen-living-room-4043091_1280-1-.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Žuta boja zove se još i sunčanom, topla je i veruje se da privlači lepe stvari u život. Kolorterapija koristi nijanse žute boje kako nasmejala ljude i podarila im osećaj sreće.

Pročitajte još: Da li "plešu" TROUGLOVI i ROMBOVI u vašoj DNEVNOJ sobi?

Kada je u pitanju enterijer, žuta stvara osećaj toplote i udobnosti, pa je postala veoma popularna kada je reč o krečenju. Žuti zidovi, tepisi u zlatnim tonovima, lampe i drugi detalji u nijansama sunčane boje stimulišu aktivnost mozga i podstiču ljude na bolju komunikaciju.

Foto: Pixabay
Žuta boja stvara osećaj topline i udobnosti!

U tome i uspevaju, jer su osobe okružene "srećnim" enterijerom srećnije i energičnije, i to prenose na druge.

Previše žute boje deluje kontraproduktivno

Istraživanja pokazuju da osobe okružene sa previše žute boje često menjaju raspoloženje, nervozni su i razdražljivi. Bebe koje spavaju u sobama sa "previše veštačkog sunca", više plaču.

Pročitajte još: Trik zbog koga će sve SLAVINE U KUĆI SIJATI

Foto: Pixabay

Uređenje enterijera u žutoj boji najteže je za ljudsko oko, jer ova vesela boja može da ima kontraefekat, ako se koristi preterano.

Žutom samo osvetlite!

Nikako se ne preporučuje da cela soba bude žuta. Naprotiv, koristite je da "osvetlite" mračne prostorije žutim detaljima ili jednim nežno žutim zidom. Male i nedovoljno osvetljene sobe krečite u bež-žutu. 

Pročitajte još: Ovi komadi NAMEŠTAJA su PROŠLOST: Uredite svoj dom po poslednjoj modi

Žuti komadi nameštaja odlično se slažu sa bež zidovima, ili nekom drugom nežnom, kremastom bojom, poput svetlosive.

Budite umereni! Ne preterujte sa žutom!

Ako želite da koristite bogate i jarke nijanse žute, neka to budu manji detalji poput vaze, lampe, ogledala, zidnog sata, ramova sa slikama ili zavesa. Tako ćete u dom uneti radost i bolje raspoloženje koje nam je danas i te kako potrebno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas