Oglas
· · Komentari: 0
nega kose

Svakoj KOSI je potrebno ULJE: Ovo su rezultati

Ulje za kosu treba svima, bez obzira na tip kose!

1599739449_Depositphotos_73767733_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ona su postala deo naše beauty rutine poslednjih godina, ali istina je da ulja za kosu postoje hiljadama godina.

Postoje i ulja za kosu koja sadrže ekstrakte biljaka i cvetova, dok neka u svom sastavu imaju sintetičke sastojke, kako bi bila lakša, a samim tim i idealna i za najtanju kosu.

Prednosti ulja za kosu

Dobro ulje treba efikasno da tretira kosu, da joj obezbedi hranjivost i lep sjajni završetak frizure. Međutim, ako želite proizvod koji zaista regeneriše vašu kosu, odlučite se za ulje sa prirodnim sastojcima.

Ne preterujte sa količinom, dovoljno je samo nekoliko kapi.

Pročitajte još: U samo PET KORAKA spasite loše ošišanu kosu

Foto: Deposit

Na primer, ono sa voćnim i biljnim sastojcima bogato je vitaminima A, D, E i B6, koji pomažu da kosa ostane zdrava. Osim toga, ulja nadoknađuju izgubljene lipide hranljivim masnim kiselinama i pružaju snažnu antioksidativnu zaštitu protiv slobodnih radikala, sprečavajući tako lomljenje kose i lošu boju. Ali pored ovih osnovnih karakteristika, ulje, bilo potpuno prirodno ili sa sintetičkim sastojcima, takođe može da pojača i sjaj kose ili čak zaštiti kosu od visoke temperature uređaja za oblikovanje.

Kako koristiti ulja za kosu

Još jedna prednost ulja za kosu povezana je sa njihovom svestranošću.

Nanosite od sredine kose do vrhova.

Možete ih koristiti jednom sedmično, pre kupanja, kao tretman za regeneraciju kose. Stavite dovoljno ulja na suvu kosu, raščešljajte je i sačekajte 10 minuta pre šamponiranja. Takođe je idealan proizvod za raspetljavanje kose: stavite nekoliko kapi na ruke, nežnim pokretima nanesite na opranu kosu, a zatim iščešljajte kosu četkom. Svakodnevno možete kosu vlažiti uljem i dati sjaj svojoj frizuri, izbegavajući koren kose, koji sam po sebi ima dovoljno prirodnih ulja.

Pročitajte još: Kako da se NAŠMINKATE ako imate SPUŠTENE KAPKE: Uz ove trikove je JEDNOSTAVNO

Kovrdžava i suva kosa posebno vole ulja, jer uvojci dobijaju divan oblik.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas