· · Komentari: 0
CVEĆE

Sve ih TUŠIRAJTE i sunđerom RIBAJTE, a dlakave brišite NEŽNO KRPOM

Visoke temperature nikome ne prijaju, pa ni vašem sobnom ili cveću na terasi i bašti, tako da bi povremeno i njih trebalo da osvežite.

1597994328_Depositphotos_109329408_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Visoka vlaga, udari sunca, smog i prašina im otežavaju disanje i smanjuju preko potrebni prodor svetlosti. Zato stručnjaci predlažu da ih redovno čistite, ali i tuširate.

Pročitajte još: ROZE kaktus, TIRKIZNA sablja i NARANDžASTA čuvarkuća: Da li volite da STRESIRATE cveće?

Najbolje je da ih negujete rano ujutru, jer će tokom dana moći da se dobro osuše. Uzmite glatku krpu ili mekši sunđer, umočite ih u mlaku vodu i onda polako trljajte listove, kako biste otklonili tragove nečistoće.

Cveće se neguje rano ujutru, a najlakše je da ih tuširate u kadi.

Jednom ili dvaput nedeljno odnesite cveće u kupatilo, spustite u kadu i istuširajte mlakom vodom (više hlad nom nego toplom), ali pod slabim mlazom. Dobro je da listove povremeno isprskate odstajalom vodom, jer im ona vraća sjaj i osvežava ih. Kada ih čistite od prašine, jednom rukom nežno pridržavajte list, a drugom lagano prelazite preko njegove površine samo jednom ili dva puta.

Pročitajte još: Nije SPEKTAKULARAN, ali ima jednu ČAROBNU osobinu: Predstavljamo vam NOĆURKA (FOTO)

Cveće sa dlakavim listovima ne bi trebalo tretirati vlažnom krpom, jer se time uništavaju dlake koje imaju zaštitnu ulogu. Prašinu sa njih obrišite suvom, mekom četkom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.