· · Komentari: 0
POGLED

SVE JE U POGLEDU: Obratite pažnju na oči, od njih ZAVISI da li se nekom dopadate

Ako želite da budete sigurni u to da li ste nekome privlačni, obratite pažnju na to šta ta osoba posmatra na vama.

1596528338_woman-3083390_1280.jpg
Foto: Piksabej

Istraživanja su pokazala da su pokreti očiju ključan pokazatelj da li vas neko vidi kao potencijalnog partnera.

Tim naučnika sa Univerziteta Velesli i Univerziteta u Kanzasu sproveo je istraživanje na kome je učestvovalo 105 studenata kojima su pokane fotografije osoba suprotnog pola.

Pročitajte još: NIKAD SE NE ZNA: Nosite OVE boje i pozitivne stvari će vas same pronaći

Naučnici su pratili kretnje njihovih očiju pre nego što su im postavili pitanje da li bi sa osobom sa fotografije bili u vezi ili samo u prijateljskom odnosu.

Foto: Piksabej

Istraživanje je pokazalo da i muškarci i žene pogled usmere na glavu i grudi ukoliko u osobi koja je na fotografiji vide potencijalnog partnera.

Pročitajte još: Psiholozi ŠOKIRANI: Muškarci su OČAJNI kada im je DOSADNO, a žene znaju šta je HUMOR

Foto: Piksabej

Muškarci su pogled zadržavali na ženskim bokovima ako im je osoba bila privlačna.

I muškarci i žene gledali su na noge i donji deo tela osobe sa fotografije kada su tu osobu okarakterisali kao potencijalnog prijatelja ili prijateljicu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.