Oglas
· · Komentari: 0
povrće

Dobra za imunitet, a tek stomak: ZELENA salata je zdrava pod OVIM uslovom

Zelena salata je bogata mineralima kao što su kalijum, kalcijum i natrijum.

1620915774_Depositphotos_13889889_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Takođe sadrži i veliku količinu vitamina. Obiluje vitaminom C koji štiti organizam od prehlade i gripa, vitaminom E koji je snažan prirodni antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja. Vitamini A i B2, kojih takođe ima u velikim količima, korisni su za oči, kosu i kožu.

Pročitajte još: MATIČNJAK leči probavu, srce i živce - posadite ga na terasi i dobićete prirodnu kućnu apoteku! (VIDEO)

Pored toga, sadrži i folnu kiselinu, fosfor, gvožđe, magnezijum, bakar, mangan i cink. Ima vrlo visok procenat vode pa na ovaj način hidrira organizma, kažu nutricionisti. Zbog toga je dobro da je jedete svakodnevno. Naravno, dobro je operite pre upotrebe.

Jedite je svakodnevno i dobro operite.

Ovo su ostale pogodnosti koje pruža organizmu:

Može da reguliše krvni pritisak 
Zelena boja salate potiče od hlorofila koji ima blagotvorno dejstvo u slučaju grčenja krvnih sudova, a veruje se da može da reguliše krvni prisitak, kao i da podstiče aktivnost srčanog mišića.

Jača imunitet

Ova salata je dobra za imunitet jer sadrži magnezijum, kalijum, kalcijum i fosfor. Ovi minerali smanjuju štetni uticaj slobodnih radikala u telu pa tako štite od virusnih infekcija i sličnih bolesti. Takođe, velika količina vitamina C povoljno deluje na imunitet.

Dobra je za imunitet, a i creva bolje rade.

Pomaže boljem radu creva i mršavljenju 

Dobra je za sve koji pokušavaju da izgube višak kilograma jer ima relativno visok procenat vlakana. Namirnice koje su bogate vlaknima pomažu da se osećamo sito i sa manjom količinom hrane, a osim toga, ubrzavaju metabolizam. Uz sve to, salata ima malo kalorija.

Pročitajte još: Poboljšajte pamćenje pomoću ovog napitka: Potrebna su samo dva sastojka!

Čuva zdravle kostiju

Kalcijum je važan za zdravlje kostiju i zuba, a pomaže i u održavanju funkcije mišića.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas