· · Komentari: 0
MALIŠANI

Sve više DECE je NESREĆNO, a bićete ZGRANUTI kada pročitate ZAŠTO

Današnja deca žive pasivan i dosadan život, naučnici su otkrili i ko je kriv.

1601129128_Depositphotos_113079054_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Deca koja mnogo vremena provode gledajući televiziju ili uz bilo koji vid pasivne zabave su manje srećna od mališana čija je svakodnevica ispunjena igrom ili kreativnim sadržajima, tvrde naučnici sa britanskog univerziteta Oksford.

Pročitajte još: Šta kažete na OVO: Što više ĆERKI, to DUŽI život?

Aktivna igra pozitivno utiče na razvoj dece i poboljšava njihove motoričke sposobnosti, a čitanje, pričanje i pevanje unapređuje govorne veštine.

Što više vremena ispred ekrana to je dete nesrećnije...

- Što više vremena provode ispred ekrana, to će manje biti posvećeni igri i aktivnim sadržajima koji će ih usrećiti i razvijati veštine kod dece - kaže vođa istraživačkog tima dr Lorens Rup.

Pročitajte još: NOBELOVAC savetuje decu kako da LAKŠE uče u ČETIRI KORAKA

Stručnjaci kao idealne aktivnosti za razvoj i sreću mališana preporučuju crtanje, slaganje kockica, pevanje... Mada je poznato da deca obožavaju da gledaju crtane filmove, igranje s roditeljima će mnogo više doprineti njihovom razvoju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.