· · Komentari: 0
TEHNOLOŠKI KRIMINAL

Svi ga KORISTIMO, a njegovo ime u napadima najčešće KORISTE HAKERI

U tehnološkom kriminalu hakeri se koriste brojnim trikovima kako bi imali što lakši prolaz do korisnika i njihovih podataka.

1603576704_haker.jpg
Foto: Pixabay

Microsoft je najčešći brend koji imitiraju i čije ime koriste hakeri kako bi namamili korisnike da ostave svoje privatne podatke i dalje ostave brojeve platnih kartica i detalje o načinima plaćanja kako bi preuzeli sve podatke korisnika.

Microsoft kompanija našla na prvom mestu i korišćen u čak 19 odsto svih globalnih hakerskih napada u poslednjem tormesečnom periodu.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Do ovog podatka došla je kompanija Check Point Research, koja se bavi analizom tehnološkog kriminala na mreži, nakom poslednjeg tromesečnog istraživanja koji brend je najčešće lažno korišćen od strane sajber kriminalaca.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Tako se Microsoft kompanija našla na prvom mestu i korišćen u čak 19 odsto svih globalnih hakerskih napada u poslednjem tormesečnom periodu, za razliku od 7 odsto napada, koliko ih je bilo pod imenom ovog brenda iz drugog tromesečja.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Na ovoj neslavnoj listi drugo mesto dele DHL i Google sa po 9 odsto, a slede ih dalje sPayPal, Netflix, Facebook, Apple, WhatsApp, Amazon i Instagram.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.