Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Svi je bacamo, a ona je puna VITAMINA: Zašto treba da uvrstimo koru od banane u ishranu?

Ogulimo bananu, a koru bacimo u smeće i zaboravimo. Evo zašto bismo trebali to prestati raditi.

1615802127_banana-5148267_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nutricionista Suzi Burel otkrila je na svom blogu zašto ne bismo trebali da bacamo koru od banane, već bismo trebali da je uvrstimo u ishranu, prenosi portal Msn.com.

Pročitajte još: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje

Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utiču na mršavljenje, zatim su tu vitamini B i vitamin C. Ovi vitamini blagotvorno deluju na kožu, a bananina kora pospešuje i unos magnezijuma i kalcijuma.

Ona, međutim, ne savetuje da koru jedete sirovu, već da bude dodatak jelima. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu da posluže kao svršen doručak ili međuobrok. Bananinu koru skuvajate da omekša i ubacite je u smuti ili u kolače. Neće promeniti ukus jela, a daće volume.

Pročitajte još: PET sjajnih blagodeti ALOE VERE za kožu

- Ako pravite smuti, ubacite u njega celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno naseckali. Kuvanu koru možete ubaciti u mafine ili u banana hleb - rekla je Suzi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas