Oglas
· · Komentari: 0
zanimljivo

Svi zatvaraju oči dok se ljube: Razlog je jednostavan

Psiholozi sa Univerziteta u Londonu otkrili su pravi razlog zbog kog držimo oči zatvorene dok se ljubimo.

1612095235_kissing-2353862_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sigurno ste i sami primetili da kada se ljubite zatvorite oči, to je nesvesna reakcija.

Pročitajte još: Psiholog LJiljana Jagodić savetuje: Suprug MNOGO GLEDA utakmice, šta da radim?

Mozgu je teško da obradi dve radnje u isto vreme. Ako gledamo mozak se fokusira na sliku, a čula ostaju po strani.

- Taktilna svest zavisi od nivoa perceptivnih opterećenja paralelnim vizuelnim zadatkom -  rekle su Polu Dalton i Sandra Marfi istraživači u studiji.

Mozak se muči, ako oči gledaju.

Otkriveno je da bi se mozak mučio da nastavi s ljubljenjem dok gleda.

- Ako se fokusiramo na vizuelni zadatak, tada smanjujemo stimulaciju naših čula -  rekla je Marfi. Ovo objašnjava zašto zatvaramo oči kada se ljubimo.

Pročitajte još: NE ODGOVARA na poruku? Tri su razloga, a treći je PRESUDAN

- Ovi rezultati objašnjavaju zašto zatvaramo oči kada želimo da  fokusiramo pažnju na druga čula. Gašenje vizuelnog inputa ostavlja više prostora mozgu da se fokusira na druge aspekte našeg iskustva -  dodala je Dalton.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas