Oglas
· · Komentari: 0
SESTRE

Svi su se bojali ćutljivih BLIZNAKINJA, uništavale su sve što dotaknu, a kraj je bio MONSTRUOZAN

Jednojajčane bliznakinje Džun i Dženifer Gibons razgovarale su međusobno specijalnim jezikom i 12 godina su provele u psihijatrijskoj klinici.

Oglas

Krajem oktobra 1981. godine, 18-godišnje bliznakinje Džun i Dženifer Gibons posmatrale su kako gori prodavnica traktora u gradiću u Velsu. Džun je zapisala u svom dnevniku: "Danas sam je spalila, naravno, uz pomoć Dženifer. Najveći trenutak u mom životu. Slika koja će zauvek živeti u mom umu".

Pročitajte još: Seljak je iskopao ČINIJU i svima je bilo jasno da je VEOMA STARA, a onda je usledio ŠOK i pitanje: KAKO JE STIGLA OVDE?

Ovaj požar je bio jedan od četiri koje su sestre podmetnule za pet nedelja, a tu je bio i niz vandalizama, provala i krađa. Uhapšene su kada su pokušale da spale lokalnu školu i njihova priča privukla je pažnju britanskih novinara, posebno Mardžori Volas iz "Sandej tajmsa", koja je kasnije napisala i knjigu o njima.

Devojčice su kasno progovorile, ali teško razumljivo, zbog urođene govorne mane.  Odlučile su da, ako ih ne razumeju, nikada ih niko više neće čuti.

Poreklom sa Barbadosa
Rođene su u porodici imigranata sa Barbadosa, Glorije i Obrija Gibonsa, koji su se početkom 1960-ih preselili u Veliku Britaniju.
Kasno su progovorile i imale su govornu manu, pa su zauvek zaćutale

NJihova ćutljivost, međusobna zavisnost, ali i boja kože doveli su do mnogih neprijatnosti u školi, pa su ih nastavnici puštali pet minuta ranije sa časova, kako bi na miru stigle kući. Sve više su se povlačile.

Foto: Youtube/ screenshot  GottaFindPants
Molile su Boga da ne povrede porodicu...

U intervjuu za "NJujorker" 2000. godine, Džun je rekla da su ona i njena sestra imale ritual u kojem bi klečale kraj kreveta i molile Boga za pomoć: "Molile smo se kao lude da nam Bog ne dozvoli da povredimo porodicu, da nam da snage da razgovaramo sa majkom, ocem. Nismo mogle. Bilo je teško".

Pročitajte još: ČULA sam ZUJANJE i videla plavu svetlost: ZAŠTO vanzemaljci PROGONE majku i domaćicu

Lekar koji je 1976. godine posetio školu radi sprovođenja vakcinacije primetio je njihovo neobično ponašanje. Nisu govorile i hodale su spuštenih glava, gotovo sinhronizovane, i činilo se da su u transu: "Bile su potpuno bezizražajne. Vi im nešto govorite, a one ne reaguju. Nikada nisam video ništa slično"

Razdvajanje nije uspelo
Psihološki tim pokušao je da prekine njihovu samoizolaciju razdvajanjem. Ovo je rezultiralo time što su bliznakinje prestale da jedu, sedele su i plakale. Nije bilo druge već da ih ponovo spoje.
Razgovarale su međusobno tajnim jezikom.

Na 14. rođendan poslate su u specijalnu školu, gde su podvrgnute psihoanalizi i pokušano je sa tretmanima, a sesije su snimane skrivenim mikrofonima i kroz jednosmerno ogledalo. Terapeutkinja je ubrzo primetila da su razgovarale tek kada bi ona napustila sobu, i to jezikom koji je bio brza mešavina engleskog i barbadoskog kreolskog.

Foto: Youtube/ screenshot  GottaFindPants
Zaljubile su se u blizance i počeli su problemi...

Sa 16 godina prekinule su školovanje. U spoljni svet ih je namamila u 18. godini zaljubljenost u braću. Druženje sa momcima dovelo je i do  droge, alkohola i paljevinama. Počele su da govore, ali i da se svađaju.

Pročitajte još: "Svevideće oko" je DOKAZ: Među nama su POSMATRAČI i to je razlog zašto nas VANZEMALJCI OTIMAJU

Kako je pisala Mardžori Volas, nisu bile retke i tuče: "Dženifer je pokušala da zadavi Džun kablom. Džun je pokušala da udavi Dženifer u reci. Dečaci su ih napustili i nije im preostalo ništa osim rastućeg besa i užasa".

Bile su najmlađi zatvorenici svih vremena!

Na suđenju za provalu, paljevinu i krađu u maju 1982, devojke su priznale krivicu. Nakon što im je dijagnostikovan psihopatski poremećaj ličnosti, osuđene su na pritvor neodređenog trajanja u bolnici "Brodmur", najobezbeđenijoj britanskoj psihijatrijskoj ustanovi, gde su pacijenti većinom osuđeni za teške zločine. Sa 19 godina bile su najmlađi zatvorenici svih vremena.

Pročitajte još: Grobovi ovih devojaka i danas SVETLE noću, a njihova priča LEDI KRV u žilama

Foto: Youtube/ screenshot  GottaFindPants

Počelo je "lečenje" antipsihoticima. U martu 1993, bliznakinjama je odobren premeštaj u kliniku koja je imala manje striktna pravila.

Odlučile su da Dženifer mora da umre.

Novinarka kaže da je Dženifer rekla: "Mardžori, moraću da umrem. Zato što smo tako odlučile. Sklopile smo pakt. Dženifer mora da umre da bi omogućila drugoj da bude slobodna" .

I to se i dogodilo. Dženifer je sve manje govorila, a tokom putovanja do klinike "Kazvel", spavala je u sestrinom krilu, otvorenih očiju. Sestra koja je pristala na žrtvu odvedena je uskoro u bolnicu, jer se osećala sve lošije, i umrla je 9. marta te 1993, a dijagnoza je bila - akutni miokarditis (upala srčanog mišića). Obdukcijom je utvrđeno da nema tragova droga ili otrova. Izgledalo je da je umrla - zato što je tako odlučila.

Pročitajte još: Naučnici potpisuju peticiju PROTIV slanja poruka u SVEMIR: Misle da su vanzemaljci pretnja za nas?!

Džun je iskoristila slobodu koju joj je Dženifer darovala. Sve brže se oporavljala i počela samostalno da živi u blizini doma svojih roditelja.

Priča o "ćutljivim bliznakinjama", kako su ih mediji nazvali, postala je potka za film čije je snimanje već počelo, a obe sestre će glumiti Letiša Rajt, najpoznatija po ulozi u "Crnom panteru".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas