· · Komentari: 0
SAVET

Svi volimo ovo voće, ali da li psi smeju da ga jedu?

Obratite pažnju na ono što jede pas, jer hrana može biti veoma opasna.

1611741026_cherries-3497780_640.jpg
Foto: Pixabay

Psi će često želeti zalogaj bilo kakvih ukusnih grickalica koje jedete, ali može biti teško znati da li je hrana poput borovnice bezbedna za njih. Voće i povrće može biti zdravo za nas, ali nije sve u redu i za čovekovog najboljeg prijatelja. Dakle, mogu li psi jesti borovnice, i koje voće zapravo mogu da jedu?

Pročitajte još: Žvaće zavese, cepa odeću...Kako da otkrijete da li je vašem psu dosadno?

Mogu li psi jesti borovnice? Borovnice su bezbedne za pse, a one su sjajan izvor vitamina za vašeg četvoronožnog prijatelja. Psi će voleti ovaj zdrav dodatak ishrani, koji deluje kao antioksidans i može im pomoći da dobiju dovoljno vlakana. Borovnice ipak sadrže šećer, pa kao i u našoj ishrani, pazite da ih umereno hranite psu. Oni mogu predstavljati opasnost od gušenja i za manje pse i štenad, pa budite oprezni ako je vaš ljubimac sitnije vrste. Ako želite da promenite ishranu svog psa, pogledajte donju listu za detalje o tome koje su voće i povrće bezbedno za njih.

Psi mogu da jedu veliki broj namirnica

Voće i povrće koje je bezbedno za pse je: jabuke, banane, borovnice, dinja, brusnica, krastavac, mango, pomorandže, breskve, kruške, ananas,maline, jagode, brokoli, kelj, šargarepa, zeleni pasulj, grašak.

Voće i povrće koje nije najbolje za pse je: avokado, trešnje, grožđe, pečurke, luk.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.