Oglas
· · Komentari: 0
OSNOVE KUVANJA

Tajna savršeno kuvanog PIRINČA: Trebaće vam poklopac i viljuška! (RECEPT/VIDEO)

Recite "zbogom“ lepljivom pirinču, nedovoljno kuvanom ili suvom, prekuvanom pirinču.

1626175573_rice-49690_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Šta vam je potrebno?

  • Merna čaša
  • Voda
  • Posuda sa poklopcem
  • So
  • Pirinač
  • Varjača
  • Viljuška

Pročitajte još: Sve vreme smo POGREŠNO jeli ČOKOLADNI BISKIT? Za sve je kriva "gornja strana" keksa! (VIDEO)

Pratite korake

Prokuvajte vodu i dodajte so

Nakon što isperete pirinač, sipajte svežu vodu (za svaku šolju pirinča koristite 1¾ šolje vode) u veliku šerpu sa čvrsto prianjajućim poklopcem. Dovesti do ključanja. Sipajte jednu kašičicu soli u vodu.

Sipajte pirinač

Dodajte pirinač u ključalu vodu. Mešajte jednom, ili tek toliko da se pirinač odvoji. Nemojte previše mešati: To može dovesti do toga da pirinač postane lepljiv.

Poklopite lonac

Uverite se da poklopac dobro leži na loncu. Smanjite temperaturu na najnižu vrednost. Pustite da se pirinač krčka oko 18 minuta, a zatim ga sklonite sa vatre i ostavite da se pirinač pari u loncu još 5 minuta.

Promešajte pirinač viljuškom

Neposredno pre služenja, lagano promešajte pirinač viljuškom da biste odvojili zrna. 

Savet: Ne otkrivajte šerpu ili mešajte pirinač tokom kuvanja. Ako je gotovo pre nego što budete spremni da ga servirate, stavite preklopljeni peškir preko šerpe, vratite poklopac i ostavite sa strane. Peškir će upiti višak vlage i kondenzacije, pomažući u sprečavanju prekuvanog i kašastog pirinča.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas