· · Komentari: 0
LEPOTA

Tajna zdrave kože je u svakodnevnoj nezi: Isprobajte ruski recept za lepotu

Ruskinje i danas prednost daju domaćim preparatima za negu kože i kose

1615996097_Depositphotos_10854100_s-2019.jpg
Foto: depositphotos

Maske pripremaju po receptima svojih baka, a koriste lekovito bilje, glinu, pavlaku, jaje. One su od malih nogu naučene da neguju svoje telo i duh, a mi vam otkrivamo kako one to rade i u čemu je tajna njihove lepote i mladolikog izgleda na kojem im zavide sve žene sveta.

Pročitajte još: Maska za masnu kožu od ZELENOG ČAJA: Ugodite sebi kod kuće (RECEPT)

Maska od jaja za lice i kosu

Prirodni tretmani lepote su ono na čemu one insistiraju, a jedan od najdražih kućnih tretmana je maska sa jajima koju pripremaju na sledeći način:

Za lice: umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom razbijte jaje i odvojite belance od žumaceta za masku koristite belance kojem ste dodali kašiku mleka, masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta. Isperite lice hladnom vodom
Za kosu: žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda i dobro izmešajte masku nanesite na kosu i držite je jedan sat, operite kosu šamponom kao i uvek

Maska s medom za hidrataciju kože 
 

Foto: despositos

Koža posebno posle zimskih meseci je dehidrirana. Maska s medom za hidrataciju kože lica svakako preporučujemo za sve tipove kože. Priprema se izuzetno jednostavno a sve što je potrebno je da sirovo žumance pomešate sa kašičicom meda i kašičicom glicerina (možete ga pronaci skoro u svim apotekama i drogerijama). Na lice nanesite ovu smesu i ostavi da stoji oko dva sata, a potom je uklonite mlakom vodom.

Starije dame, umesto žumanceta, koriste umućeno belance, koje prirodno zateže kožu lica i smanjuje bore, a maska se drži pola sata. Žumance koje vam je ostalo možete pomešati sa kašikom maslinovog ulja i naneti na kosu kao bogatu i izuzetno hranljivu masku koja jača vlas.

Čaj za čišćenje lica

Zavisno od toga kakav vam je tip kože ili koji problem imate, izaberite biljku koja vam odgovara.

  • Kamilica deluje protiv upala,
  •  - Lipa sadrži fitohormone koji podmlađuju kožu,
  •  - Neven je spas za problematičnu kožu sa aknama,
  •   - Breza neutrališe bore i ublažava pigmentne mrlje na koži,
  •   - Peršun je hidrira.

Pročitajte još: Pumparice i sako naglašenih ramena: Tako izgleda trendseterka ovog PROLEĆA (FOTO)

Kada izaberete biljku koja vam odgovara, uzmite tri kašike suve biljke (možete pronaći u zdravoj hrani), prelijte je s pola litre vrele vode i ostavite da odstoji pola sata. Procedite, pa ukoliko vam je koža normalna i masnija, na 200 ml tečnosti stavite jednu supenu kašiku glicerina. Promešajte i svakog jutra i večeri čistite lice ovim losionom. Ako vam je koža suva, umesto glicerina stavite kafenu kašičicu meda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.