· · Komentari: 0
FITNES

SPREMITE SE ZA LETO! Efikasne vežbe sa TEGIĆIMA koje zatežu leđa, stomak i ruke

Da biste izgledali besprekorno, pored regulisanja telesne teži ne bitno je i da su mišići definisani i naglašeni. Za to je potrebno da radite vežebe sa opterećenjem. Što je ono veće, mišići postaju naglašeniji.

1622022275_fitnes.jpg
Foto: Depositphoto

Zavisno od rezultata koji želite da po stignete na raspolaganju su vam tegovi različite kilaže. Ukoliko hoćete samo blago naglašen tonus, dovoljni su i oni od kilogram i po.

Pročitajte još: Da li vozite bicikl? Ovo su sve zdravstvene prednosti

Inače, vežbe sa tegovima pomažu i pri povećanju mišićne mase, pa se one savetuju i onima kojima nedostaje snage, a imaju višak kilograma.

RUKE

Iz polučučnja jednom rukom podižitetegić, a drugu oslonite na bok. Prilikom podizanja ruka se savija u laktu koji se podiže dok ne dođe u ravan sa ramenom. Uradite vežbu najpre jednom, pa drugom rukom

LEĐA I STOMAK

Zauzmite stojeći stav sa blago povijenim kolenima. Stomak i leđa trebalo bi da budu zategnuti, a glavni oslonac tela u karličnom pojasu. Stopala treba da budu razmaknuta u širini kukova. Držeći tegiće u obe ruke, podižite ih najpre do visine ramena, a potom iznad galve.

Foto: Despositos

TRBUŠNJACI
Držeći tegove sa obe ruke lezite na leđa. Podižite gornji
deo tela od podloge i završite pokret sa zasukom, odnosno rotiranjem tela u stranu. Vežbu radite naizmenično, u jednu pa u drugu stranu.

NOGE I STRUK
Tegić držite u jednoj ruci i oslonite ga blago na spoljnu stranu podlaktice. Drugu ruku opružite u ravni sa ramenom. Spustite se u čučanj, pa se podižite i rotirajte gornji deo tela u suprotnu stranu od tegića. Ponovite isto držeći tegić u drugoj ruci.

Pročitajte još: BUDITE U FORMI do leta: Izbegavajte sledeće greške

 

ČUČNJEVI

Držeći tegove sa obe ruke radite čučnjeve. Vodite računa da vam kolena pri čučnju ne prelaze vrhove prstiju stopala.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.