Oglas
· · Komentari: 0
SAN

TEHNIKA ZA SAN: Evo kako najbrže zaspati, potrebna su SAMO 2 MINUTA

Tehnika je osmišljena kako bi se rešio problem umornih pilota koji zbog neispavanosti prave greške na terenu.

1600676246_Depositphotos_160977954_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Za ovu metodu koju koriste američki vojnici kaže se da nakon šest nedelja vežbe ima 96 posto uspeha i da vojnici uspevaju da zaspe za manje od dva minuta! 

Još davne 1981. godine izdana je knjiga "Opusti se i pobedi: Pobednički efekat" u kojoj je autor prvi put pisao o metodi za spavanje koju koristi američka vojska, za koju se smatra da može da pomogne svakome da nakon šest nedelja vežbe zaspi za manje od 120 sekundi.

Pročitajte još: Neobičan NAČIN da olakšate BOL U LEĐIMA dok spavate

Tehnika je osmišljena kako bi se rešio problem umornih pilota koji zbog neispavanosti prave greške na terenu. Ova metoda uključuje svesno opuštanje mišića, upotrebu tehnike disanja i vizualizaciju.

Foto: Depozit

Kako zaspati za manje od 2 minuta?

Prvo treba opustiti mišiće lica, uključujući jezik, mišiće vilice i mišiće oko očiju. Zatim je potrebno spustiti ramena što je niže moguće i opustiti jednu ruku pa drugu. Treći korak uključuje disanje, a trebalo bi izdahnuti, opustiti grudi i na kraju opustiti noge. S nogama se počinje od butina i treba opuštati mišić po mišić niz nogu.

Pročitajte još: Želite da promenite SVOJ IZGLED, ali bez promene NAVIKA? Može! Poslušajte OVE SAVETE!

Kad se telo opusti, nakon desetak sekundi treba da počnete da radite na umu i da ga u potpunosti očistite od svega.

Tri metode vizualizacije koje mogu da pomognu u opuštanju:

Prvo zamislite da ležite u kanuu na mirnom jezeru i da nema ničega osim plavog neba iznad vas.

Druga opcija je da zamislite kako ste ušuškani u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpuno zatamnjenoj sobi.

Na kraju, možete sebi da kažete: "Ne misli, ne misli, ne misli".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas