· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

TERAPIJA RUZMARINOM u borbi protiv sezonskog OPADANJA KOSE

Ruzmarin takođe doprinosi i bržem rastu kose

1632263696_Depositphotos_219680746_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Zdrava kosa bez opadanja i sa ubzanim rastom moguća je čak i u prelaznim periodima između godišnjih doba, kada je naša kosa najosteljivija i sklona opadanju.

Pročitajte još: AJURVEDSKA tehnika stara 5.000 godina: Dnevni tretman samoizlečenja u 10 minuta

Osim toga, prirodni gubitak kose najčešće se javlja usled procesa starenja, kada se folikuli skupljaju i počnu da proizvode tanju kosu sa kraćim životnim vekom. Međutim, postoje i određeni načini da usporite proces opadanja kose pa da čak i ubrzate njen rast. Istraživanja pokazuju da je ruzmarin prilično dobar u datom procesu, najverojatnije zbog povećanja cirkulacije krvi na vlasištu. Evo na koje ga načine možete koristiti sa ciljem stimulisanja rasta kose.

Svakodnevna nega kose

Za svakodnevno negovanje kose, šamponu ili regeneratoru dodajte esencijalno ulje ruzmarina. Koristite dve kapi ulja za svakih 30 mililitara šampona ili regeneratora. Ukoliko ne nanosite šampon na kosu svaki dan, onda samo nanosite regenerator, kosu umočite, nanesite regenerator i isperite kao i obično.

Pročitajte još: Ovo su frizure koje daju VOLUMEN: Ako imate TANKU KOSU, ošišajte se OVAKO (FOTO)

Za svakodnevnu masažu koja stimuliše rast kose, dve kapi esencijalnog ulja ruzmarina dodajte u 30 mililitara nosivog ulja. Ulje utrljajte na vlasište i masirajte tri minuta pre pranje kose.

Tretman toplim uljem jednom nedeljno

Jednom nedeljno upražnjavajte tretman toplim uljem. Za ovaj tretman vam je potrebno 50 mililitara nosivog ulja i pet kapi ulja ruzmarina. Ulja pomešajte u manjoj staklenoj boci koja se može zatvoriti. Stavite je u lonac sa ključalom vodom, na par minuta, da se ulje zagreje.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Postepeno masirajte vlasište uljem, koristeći prste, nekoliko minuta. Potrudite se da malo ulja utrljate i na samu kosu, sve do vrhova. Na kosu stavite kapu za tuširanje ili je omotajte plastičnom kesom pa je nakon toga prekrijte što toplijim, vlažnim peškirom. Peškir zamenite novim, nakon što se prvi ohladi. Kosu isperite nakon pola sata do 45 minuta i nanesite blagi šampon.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.