Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOSE

TESTIRAJTE kosu čašom vode, pa AKO POTONE nabavite ANTIFRIZ

Vlada često može biti neprijatelj vaše frizure ali uprkos jesenjem i kišnom vremenu, koje nas uopšte ne raduje, kosu možemo zaštiti i sprečiti da se uvija i "našušuri"

1603093052_Depositphotos_330128576_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Već nam je poznata slika vlažnog vremena u kom ravna kosa počne da se talasa, ona talasasta da se kovrdža, a loknasta još više da se uvija. Međutim, to je moguće izbeći, a evo i kako.

Prema istraživanjima bostonskog dermatologa Paprija Sarkara, suva i oštećena kosa prve stradaju pod udarom vlage, frizura potpuno gubi željenu formu, a isto je i sa kovrdžavom dlakom. Kosa privlači vlagu iz vazduha zato što je dehidrirana.

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

Takođe, što je vlas više porozna, to će upijati više vlage, poput sunđera. Izbegavajte sušenje fenom jer dodatno isušuje kosu, koja se potom lakše kovrdža pod uticajem vlage iz vazduha.

Najbolje je suširi kosu prirodno, ali ako morate da je fenirate onda je morate "hraniti"...
Test sa vodom
Da biste proverili da li je vaša kosa takva, ubacite njene čiste krajeve u šolju sa vodom i gledajte šta će se dešavati. Ako odmah potone, to znači da je veoma porozna, a ako pluta na sredini, spada u "normalan" tip.

Ako baš morate da se fenirate, pre toga kosu zaštitite sredstvima koja umanjuju štetnost udara vrelog vazduha, stvarajući svojevrsnu barijeru između dlake i izvora toplote. Najbolji izbor je ipak prirodno sušenje, kojim ćete sprečiti pucanje vlasi i naelektrisanost kraćih dlaka.

Pročitajte još: SAVRŠEN RAZDELJAK: Koja linija odgovara vašem licu?

Ukoliko često koristite proizvode za oblikovanje frizure ili se farbate, vlagu ćete sprečiti da uđe u kosu upotrebom šampona i kondicionera (balzama) koji je hidriraju, poput onih na bazi ulja. Dobar izbor je i regenerator koji se ne ispira, pogotovo za one koji nikako ne bi želeli da im se kosa kovrdža.

Fen najviše oštećuje kosu Foto: Depozit

Pročitajte još: Trik od 30 sekundi za bolji efekat SUVOG ŠAMPONA

Odličan efekat ćete postići i ako na vlažnu kosu stavite hidrantno ulje bez silikona. Podelite je na četiri dela, svaki uvijte od lica ka nazad i ne dirajte je dok se potpuno ne osuši, a potom je nežno razbarušite.

Zašto ne volite lak? Odličan je za vlagu.

Mada mnogi ne vole da koriste lak za kosu, u ovim slučajevima može biti dobar saveznik u borbi protiv vlage. Blago nalakirajte kosu pre izlaska iz kuće i tako joj obezbedite zaštitni sloj koji će sprečiti dubinsko prodiranje vlažnosti u vlasi.

Pročitajte još: Da li je OVO NAJRUŽNIJI modni KRIK u deceniji? Ili najlepši... (FOTO)

Još jedan proizvod u boci spasava kosu u kišnim danima - neobično nazivan, antifriz sprej napravljen je baš za zaštitu kose od vlage, a duže vreme koristi se u zemljama sa tropskom temperaturom. On u tankom sloju "obmota" svaku dlaku, a trebalo bi ga naneti na vlažnu, tek opranu kosu, pa je zatim oblikovati po želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas