Oglas
· · Komentari: 0
ALKOHOL

Istraživanje dalo zastrašujuće rezultate: Rađeno na POLA MILIONA tinejdžera, izdvojeno 8 FAKTORA

Reč je o ljudima koji su koristili alkohol i narkotike kao adolescenti

1598000877_Tinejxerkaalkohol.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Adolescenti koji piju alkohol, ali uzimaju i narkotike, povećavaju rizik od razvoja demencije pre 65. godine - tvrde švedski stručnjaci.

Pročitajte još: Počinje ŠKOLA! Preuredite dečiju sobu, a GLAVNA ZVEZDA mora da bude OVAJ komad nameštaja

Naučnici su analizirali podatke oko 500.000 osoba rođenih između 1969. i 1979. godine, kada su otkrili da postoji osam faktora koji značajno utiču na razvoj demencije.

Demenciju razvija osam faktora.

Stručnjaci su nabrojali sledeće faktore:

  • uzimanje antiseptičkih lekova
  • “nasledstvo” demencije od oca
  • depresija
  • slabije kognitivne funkcije
  • nizak rast
  • visok krvni pritisak
  • moždani udar u ranom dobu
  • konzumiranje alkohola i narkotika u tinejdžerskom dobu

Pročitajte još: Istraživanje pokazalo: LENJI RODITELJI puštaju decu da igraju IGRICE

Istraživanje je pokazalo da su osobe sa najmanje dva ovakva rizična faktora imale 20 odsto veće šanse da obole od demencije pre nego što su ušle u treće doba.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas