Oglas
· · Komentari: 0
STOP NASILJU

Kristina (18) napravila LAŽNU stranicu na internetu: Dok se žene pretvaraju da kupuju stvari, policija o njima saznaje JEZIVU istinu (VIDEO)

Ova tinejdžerka je na neobičan način rešila da pomogne svima koji trpe nasilje.

1615199558_kristina-pasko.png
Foto: Printscreen / YouTube / TRT World Now
Oglas

Kristina Pasko je tinejdžerka iz Poljke i oduvek su je zanimale oblasti iz zaštite ljudskih prava, a kada je saznala koliko se stopa porodičnog nasilja povećala tokom pandemije virusa korona, rešila je da pomogne.

Pročitajte još: KAKO SE KAŽE? Majci ili majki? Sigurno ste se bar jednom zapitali šta je pravilno

Ova srednjoškolka je pokrenula lažnu stranicu na Fejsbuku pod nazivom “Chamomile and Pansies”, preko koje žene koje trpe nasilje kod kuće mogu to da prijave, dok se sve vreme pretvaraju da kupuju kozmetičke proizvode onlajn.

Čuvši za sličnu inicijativu u Francuskoj, i onda je došla na tu ideju. Tamo je moguće prijaviti nasilje u apoteci, tako što ćete tražiti specijalnu masku na osnovu čega će farmaceut zaključiti da ste zapravo došli da prijavite nasilje.

Kristina nije imala nikakva očekivanja od ove stranice

NJena stranica radi na sledeći način: žrtva nasilja šalje upit za kupovinu određene kreme, a umesto prodajnog lica dobija odgovor od psihologa.

Pročitajte još: Smišljate izgovore jer STALNO KASNITE? Priznajte sebi, ovo su stvarni razlozi ove loše navike!

Stranica koju je kreirala ova devojka, funkcioniše tako što žrtva nasilja uputi zahtev za kupovinu određene kreme , a umesto prodajnog lica odgovor dobije od psihologa. On žrtvu prvo pita koliko dugo ima "probleme sa kožom" i da li oštećena koža reaguje na alkohol. Ukoliko osoba potvrdi "porudžbinu" i ostavi adresu i druge podatke, zahtev se prosleđuje nadležnim službama koje će doći da ispitaju slučaj.

Kristina nije imala nikakva velika očekivanja od ovog projekta i mislila je da će služiti samo prijateljima na njenim društvenim mrežama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas