· · Komentari: 0
PERUT

TOP TRIKOVI: Kako da se rešite dosadne PERUTI tokom leta

Ima li šta gore nego kad prođete kroz kosu i pokupite perut?!

1595591153_Depositphotos_159290840_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Tokom leta češće boravimo u prirodi, kupamo se na otvorenom, kosa nam je češće mokra i suši se prirodno. Perut će biti primetna i izražena u svakom slučaju. Želimo da je se rešimo, ali odakle početi? Da li nam toplo vreme može pomoći u tome?

Pročitajte još: Od ribarskog čamca do svetskih modnih pista: Trendseterke POLUDELE za ovim AKSESOAROM

Svakodnevno pranje kose

Foto: Depozit

Leti je toplo i znojimo se više. To znači da će se i kosa brže mastiti. Možda ćete morati da perete kosu svakoga dana, iako to nije baš po pravilu. Kao što možda već i znate, kosa treba da se pere jednom u tri ili četiri dana, ali kad imate perut, to nikako ne zvuči kao dobra ideja. Ako morate da perete kosu svaki dan, obavezno nabavite šampon protiv peruti. Ako niste imali uspeha sa ovakvim šamponima, najbolje je da izaberete neki blagi šampon od biljnih sastojaka. To znači da treba da bude bez hemijskih sastojaka, bez sulfata i bez parabena. Pošto je već toplo, pustite kosu da se prirodno osuši i nemojte mnogo da je stilizujete hemijskim preparatima. Ovog leta, svedite korišćenje proizvoda za kosu na minimum. Itekako će ova strategija isplatiti na duže staze. 

Iskoristite ovo leto da sredite vašu kosu!

Maska od limuna će sprečiti perut da se stvara

Limun je moćan kod problema sa kosom. Treba da iscedite jedan ceo limun i da dodate 5 kašičica kokosovog ulja. Ovu smesu treba umasirati na teme. Maska se pravi jednom nedeljno i drži se sat vremena. Ispira se blagim šamponom i vodom. 

Pročitajte još: Čisto lice je KLJUČ LEPOTE! Pratite osnovne KORAKE

Koristite maslinovo ulje dok ste na plaži

Foto: Depozit

Kad ste već na plaži, niko neće zagledati da li je vaša kosa ravna, kovrdžava ili imate pletenice. Došli ste da se opustite, i možete da iskoristite to vreme da se negujete i da se borite protiv peruti. Maslinovo ulje pomaže kod peruti. Kad vam je kosa mokra, stavite maslonovo ulje i dobro ga utljate po celoj kosi. Navlažite teme i dobro ga izmasirajte. Onda vežite rep ili punđu i ne obazirite se mnogo na frizuru. Kada dođete sa plaže, dobro operite kosu i ostavite je da se osuši. Maslinovo ulje treba da bude na kosi bar sat vremena.

Pročitajte još: Kako da nosite NAJPOPULARNIJE PANTALONE ovog leta, da izgledate LEPO, a osećate se UDOBNO

Soda bikarbona i voda za ispiranje kose

Ako ste pored reke, jezera ili mora, znate da sunce, pesak i voda mogu da se odraze na vašu kosu. Posle svakog kupanja u prirodi, kosi je neophodno dobro ispiranje. U tome vam može pomoći soda bikarbona. Napunite flašu vodom i u nju sipajte dve, tri kašike sode bikarbone. Isperite kosu i videćete kako će biti čistija zbog sode, i kako će perut polako nestajati. Kod prirodnih trikova, morate da budete stpljivi i da ih redovno ponavljate, kako biste došli do toga da vaša kosa bude sjajna, zdrava i bez belih ljuspica na temenu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.